Vojislav Stojanović se pridružio Delfinu u Torinu

Foto: Youtube printscreen

Torino nastavlja da sklapa kockice za narednu sezonu. Uprava kluba je dosadašnjim potezima stavila do znanja da košarkaška javnost italijanski tim neće gledati iz iste vizure kao prošle sezone. Dovođenje srpskog košarkaša Vojislava Stojanovića dokaz je da Torino pravi igrački koktel sačinjen od mešavine mladosti i iskustva.

Igrački kadar Torina je ovog leta pretrpeo značajne promene. Od dovođenja Lerija Brauna na klupu, osvajača NBA i NCAA lige, preko iskusnih igrača poput Karlosa Delfina i Marka Kuzina, koji su uz prekaljenog kapitena Đuzepea Poetu popunili red veterana. Paralelno sa iskusnim, tražili su se i mlađi igrači kako bi se napravio starosni kontrast u rosteru.

Uz talentovanog Davida Okekea, „mlade snage“ od ovog leta čine Sajmon Anumba, Toni Kar, i Vićenco Gvajana a poslednji koji je nastavio niz je Vojislav Stojanović (1997), potpisavši trogodišnji ugovor. Nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde su Torinu preporučile dobre “ol araund” partije u dresu Kapo d’ Orlanda prošle sezone.

KO OSVAJA EVROLIGU?

Stojanović je u proseku beležio 11,2 poena, 5,1 skok i 4 asistencije po utakmici, za 28,2 minuta na parketu. Uprkos njegovom osetnom doprinosu, ekipa za koju je svojevremeno igrao i Milenko Tepić nije uspela da obezbedi opstanak u Palakanestru.

Juniorski osvajač Evrolige iz 2014. je nakon tri godine igranja za Kapo d’ Orlando, konačno dobio priliku da zaigra za ekipu čije se ambicije neće svoditi na puki opstanak. Ako se pogleda trenutno stanje u igračkom kadru Torina, Vojina minutaža bi trebalo da bude srazmerna onoj u prethodnom klubu.

Njegovi konkurenti na poziciji krila dosadašnjim učinkom nisu dali naznake kojima bi njegova minutaža bila ozbiljnije ugrožena. David Okeke je prošle sezone odigrao skromno (14,2 minuta, 4,1 poen), i očekuje se da od jeseni zaigra produktivnije, dok mladom Gvajani (2000) tek predstoji dokazivanje. Za Delfina se ne može još uvek precizno utvrditi da li predstavlja konkurenciju za Stojanovića, jer njegova primarna pozicija u ekipi još uvek nije poznata.

KOLIKO DALEKO MOŽE SRBIJA NA EP U18?

U slučaju da dođe do podudaranja pozicija, to bi bilo veoma interesantno, jer u takvom scenariju Stojanoviću sigurno ne bi falilo motiva da se za minutažu bori sa nekaašnjim NBA asom i argentinskim reprezentativcem. Stavljanje Lerija Brauna na „slatke muke“ može da se okarakteriše kao realan ishod.

Naravno, sve su ovo samo pretpostavke na osnovu trenutnog poretka u rosteru Torina. Početak sezone daće odgovore na mnoga pitanja…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime