RADMANOVIĆ SE PRISETIO KOBIJA: To kako je on doživljavao košarku i šta je sve radio..Moraš da se rodiš takav!

kobi brajant
Na današnji dan Kobi Brajant je došao u Lejkerse! (FOTO: Getty/Harry How/Staff)

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Vladimir Radmanović dočarao je kako je to igrati u NBA ligi, ali i opisao legendarnog košarkaša Lejkersa, Kobija Brajanta.

Radmanović je od 2001. do 2006. godine igrao u dresu Sijetla, pa je naredne tri sezone proveo u dresu Los Anđeles Lejkersa.

– Ja Lejkerse nisam doživeo na pravi način dok sam igrao u Sijetlu, nisam shvatao kolika je to organizacija. Sijetl je na primer Hemofarm, a Lejkersi su Crvena zvezda. Sve se isto dešava, ali oseti se razlika. U Sijetlu je bilo možda pet-šest, deset novinara najviše po svlačionici. U Lejkersima, pred utakmicu desetak u svlačionici, a posle meča ulazi pedeset novinara, ni ne vidimo se mi igrači od novinara – rekao je Radmanović u razgovoru za “Sport Klub”.

Kobi Brajant – jedan od najboljih košarkaša svih vremena je poginuo u helikopterskoj nesreći u februaru 2020. godine.

– Kobi je bio interesantan lik. Čudno mi je da pričam u prošlom vremenu o njemu. Bio je dosta sumnjičav, nije bio za neko druženje. U toj ekipi smo imali lepu hemiju između sebe, a Kobi je uvek sedeo na nekom svom posebnom mestu u avionu, sigurno je tako putovao jedno sedam-osam utakmica, tamo iza kod stjuardesa. Onda ga je Roni Turijaf, koji je bio zadužen za atmosferu, zaustavio i rekao: ‘Sad ćeš da sediš sa nama’. Kobi kao da je čekao da mu neko priđe i to kaže… Ne znam zašto je išao tamo, nemam racionalno objašnjenje, ali videla se radost, u stilu ‘to sam čekao, da me pozovete – opisao je bivši košarkaš “Crnu mambu”.

Poznat je snimak u kojem Kobi psuje na srpskom jeziku, a mnogi su za to “okrivili” baš Radmanovića.

– Ja sam poznat kao loš dečko srpske košarke, ali nisam baš toliko loš. Bilo je tu i drugih pre mene, ja sam samo nadogradio njegov vokabular na srpskom – rekao je on.

Radmanović je objasnio kako je to trenirati sa jednim od najboljih igrača svih vremena

– To kako je on doživljavao košarku i šta je radio kako bi se usavršio… Većina nas, čak i kada bismo to pokušavali i dali maksimum, ne bismo uspeli. Moraš da se rodiš takav i mislim da je dobro da nema takvih mnogo – kad bi bilo pet takvih u ekipi, ne bi valjalo. Ući će u kontakt s tobom na treningu da ti polomi ruku – ako mu ne vratiš istom merom, on te lomi dok ti ne polomi ruku. Njegovo posmatranje bilo je ‘ako nisi u stanju da se izboriš sa mnom, nisi mi potreban’. Gurao je druge da izvuče najbolje iz sebe. Ali ovo je perspektiva deset godina kasnije, tada je drugačije. Ali kada mu odgovoriš, kad ga udariš, dobijaš njegov respekt i prihvata te – kaže 41-godišnji Vladimir Radmanović.

KAKAV OTAC – TAKAV SIN: Nikola Topić nastavlja stazama legende Zvezde!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Veliko pojačanje za crno-bele: Meridian i VK Partizan spremni za nove pobede

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime