HRVATSKA OSTALA BEZ SELEKTORA: Mršić napustio položaj, seli se u Španiju!

veljko-mrsic-hrvatska-olimpijske-igre
Mršić više nije selektor Hrvatske! (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

Košarkaški savez Hrvatske i dosadašnji selektor seniorske reprezentacije – Veljko Mršić su postigli dogovor o prekidu saradnje.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u maju 2019. godine, gde je uspešno proveo kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

– Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje gospodinu Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj saradnji. Ovim putem bih mu poželeo mnogo uspeha u budućim poslovnim angažmanima – izjavio je predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković.

Donedavni seletkor se zahvalio Savezu i svojim saradnicima na saradnji.

– Nakon gotovo tri godine dobre saradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom poverenju koje je rezultiralo uspešnim plasmanom reprezentacije na Evropsko prvenstvo, što je i bilo definisano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe – rekao je bivši selektor Hrvatske i dodao:

– Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te celoj reprezentaciji želim puno uspeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svetskom prvenstvu – rekao je Mršić.

On neće ostati bez posla, već će preuzeti španski Breogan koji je trenutno osma ekipa španske Endesa lige sa skorom devet pobeda i sedam poraza.

Mršić je već bio trener u Španiji. On je u sezoni 2017/2018 vodio Bilbao, a za vreme igračke karijere je nastupao za Unikahu, Đironu i Granadu.

JOKIĆ DOBIJA POJAČANJE: Brin Forbs stiže u Denver!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: GDE SU FUDBALERI KOJI SU OSVOJILI POSLEDNJU LIGU ŠAMPIONA REALU 2018. GODINE @Beki

 

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime