VARVARI PORUČILI: Imamo plan za sabotažu Zvezdinih igrača!

PHOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Budućnost i Crvena zvezda od 19 časova igraju četrvti meč finala ABA lige pred koji su se putem društvenih mreža oglasili navijači domaćih.

Popularni “Varvari” su preko objave na Fejsbuku uputili nekoliko apela koji se tiču ponašanja na utakmici.

– Braćo, poslednji smo put ove sezone u Morači Verujemo da ste svi vi koji ovo čitate bili u kopu sa nama sinoć i videli kakav pritisak i kakvu tenziju možemo napraviti.

– Videli ste kako možemo ‘pogurati’ naš tim i kad mu ne ide, poručili su “Varvari”.

Pre svega, apelujemo na sve naše članove a pogotovo na ostalu publiku u sali da ne ubacuju tvrde predmete u teren. Naša tribina nije deo toga, niti želi biti niti smatra to činom kojim se treba ponositi.

– Nije viteški niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrediti nekog protivničkog igrača a vrlo moguće i svog, navodi se u poruci “Varvara”.

– Grlo i dlanovi su jedino što treba koristiti kako bi pogurali svoje, a sabotirali protivničke igrače.

– Takođe, apelujemo na celokupnu javnost da ne naseda na medijske (domaće i srpske) ‘patke’ i provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i ‘sportsku mržnju’ stavljajući ih u mnogo širi, opasniji kontekst.

– Pokažimo svima da ne nasedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u Morači tu samo zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost.

– Naš fokus je podgorička Budućnost, a naša želja još jedna titula! Zaslužujemo 5. utakmicu. Zaslužujemo da se borimo do kraja.

A na kraju, tu je i poziv da se u halu dođe na vreme i da se fer i sportski bodri Budućnost.

– Zato u petak SVI sat vremena pre početka meča. Pomognimo igračima da uz našu podršku odigraju na pravom nivou. Verujemo da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije!

– Varvari su braća!, piše na kraju saopštenja najvatrenijih pristalica podgoričkog kluba.

Večerašnji meč u Podgorici važan je za obe ekipe. Budućnosti za nastavak serije, Zvezdi za titulu.

Neka pobedi košarka!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime