Čekalo se sedam-osam dana da se potvrde prvobitna pisanja beogradskih medija o njegovom dolasku. Na kraju, Andrea Trinkijeri je zaista postao novi trener Partizana, a u petak je medijima pokazao da će i na budućim konferencijama biti krajnje zanimljivo.

Ovde je pet najinteresantnijih izjava italijanskog stručnjaka sa predstavljanja.

https://www.youtube.com/watch?v=EfwJ3A5WwU4

1. Odgovor u stihu

Trinkijeri je bio upitan o eventualnim novim pojačanjima i hoće li Partizan u narednom periodu jačati roster. Novi trener crno-belih je odgovorio na originalan način, citirajući stih navijačke pesme.

KLADI SE NA ABA LIGU, PARTIZAN IGRA PROTIV MEGE!

‚‚Naše snage jačaju svakim novim danom“, započeo je svoj odgovor. ‚‚Imamo nešto što se retko dešava. Imamo takve navijače da će to biti prvo pojačanje. Najgore je kad mlad igrač ide na teren i boji se da ne napravi grešku. Moramo to da izbacimo i siguran sam da ćemo bolje izgledati.“

2. Citiranje Čerčila

Na pitanje da li je nekada u svojoj trenerskoj karijeri vodio koji podseća na današnji tim Partizana, Trinkijeri je započeo dugačku priču o svom radu u Rusiji i Francuskoj. Objašnjavajući svoju filozofiju, dotakao se i zanimljivog citata.

ZAPRATI MERIDIAN JUTJUB KANAL!

‚‚Čerčil je rekao ‚‚kada si u paklu, samo hodaj“. Ja želim samo da hodam. Ići ćemo korak po korak svaki dan.”

3. O Žocu i riziku

Trinkijeri je bio upitan o tome koliki je rizik što je u ovom trenutku u svojoj karijeri preuzeo crno-bele, ali i da li je razgovarao sa Željkom Obradovićem pre nego što je potpisao ugovor sa Partizanom.

TRINKIJERIJEVO PREDSTAVLJANJE: ‚‚PARTIZAN JE VIŠE OD KLUBA I NISAM DOŠAO ZBOG KLUBA” (VIDEO)

‚‚Ovo je za mene bila ogromna odluka. Šezdeset posto ljudi nije shvatilo moj potez. Ali ja ne volim mejnstrim. Bio sam u Rusiji, sa ogromnim budžetom, gde je sve ogromno. I odatle sam otišao u Nemačku i svi me pitaju da li sam lud. Meni je lično ovo veliki rizik. Ali i izazov. I kad dođeš pred veliku odluku, neko respektabilan može da pomogne. Odgovor je da, Željko Obradović se lično stavio u priču.”

4. O krvi i radu

Novi šef struke crno-belih je više puta odgovarao na pitanja simboličnim rečnikom, a slično je bilo i kada je govorio o radu i trudu koji će morati da ulože ne bi li ostvarili zacrtane rezultate.

‚‚Nisam sastavljao ekipu, ali za mene je ovo najbolja ekipa na svetu. To je moja ekipa. Oni su za mene najbolji. I ako nešto fali ekipi, to ćemo radom nadoknaditi. Želim da vidim malo krvi. Crvena nije baš najlepša boja, ali voleo bih da vidim malo krvi na dresu, da radimo svaki dan da postanemo bolji nego što smo bili.”

5. O klauzuli u ugovoru

Trinkijeri je bio upitan i da li u njegovom ugovoru postoji neka određena klauzula, a na to pitanje je odgovorio u svom stilu.

‚‚Imamo jednu važnu klauzulu u ugovoru, da mi se kaže gde su dobre pljeskavice u Beogradu, u suprotnom idem”, našalio se Trinkijeri.

6. Like this:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime