Teodosić pamti poraz u Talinu – Srbija je prejaka da bi ostala bez Svetskog kupa!

Teodosić Srbija
Đorđević žali zbog Milosavljevića, ali se nada da će Lučić i Teodosić igrati na Mundobasketu (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Mada nije uvek pametno govoriti unapred i predviđati ono što treba da se dogodi, ali će Srbija biti učesnik FIBA Svetskog kupa u Kini, bez obzira na sve nevolje sa kojima se susretala tokom kvalifikacija.

Problemima zbog neusaglašenosti FIBA i Evrolige, bile su izložene i neke druge selekcije, ali je Aleksandar Đorđević od samog početka bio primoran da uoči svakog sledećeg podbacivanja, na klupi ima različit sastav. Ako se imaju u vidu povrede nekih košarkaša, kao što je ona Milana Mačvana, kratki rokovi za pripreme i uigravanje uvek u drugačijim uslovima, verovatno nema potrebe za previše kritike nekih lošijih izdanja njegovih košarkaša. Sa druge strane, reputacija srpske košarke je takva da se i u teškim situaicjama ona mora opravdati time što će se biti bolji od drugih.

Teodosić pamti poraz u Talinu – Srbija je prejaka da bi ostala bez Svetskog kupa!

Činjenica koja dovoljno govori za sebe je da evropski prvak Slovenija ne ide na Svetski kup, a da Hrvatska koja ima veliki broj NBA košarkaša i internacionalca, ima izuzetno male šanse da to ostvari.

FIBA kvalifikacije: Ništa više nije lako, ali Srbija i dalje ima kontrolu u takmičenju

Aleksandar Đorđević je okupio košarkaše na pripreme pred dva poslednja meča u kvalifikacijama koje Srbija igra protiv Estonije u gostima i Izraela na svom terenu. Radosna vest je već poznata, a to je da je na raspolaganju Miloš Teodosić . Šta to znači za tim, ne treba posebno pojašnjavati.

U sastavu je i Ivan Paunić, iza koga je veoma težak period borbe sa komplikacijama zdravstvenog stanja, što je sigurno dodatni motiv, posebno za one mlađe članove.

Pored dvojice pomenutih, u Talin na sutrašnju utakmicu su otputovali, Ilija Đoković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović, Marko Simonović, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica, Nikola Jovanović i Đorđe Gagić. Neki košarkaši nisu se našli na spisku zbog povreda (Stefan Jović), dok Ognjenu Kuzmiću to nije dopustio Real.

Srbija treba da pobedi u jednoj od dve poslednje utakmice u kvalifikacijama

Iz grupe L su se za Kinu već kvalifikovali Grčka i Nemačka, dok je Orlovima potrebna jedna pobeda iz preostala dva susreta. Neka računica postoji i u slučaju oba poraza, a to je da Izrael i Gruzija izgube bar po jednom. Gruzija može u Kinu sa dve pobede, ali i pod uslovom da Srbija izgubi obe utakmice. Isto važi i za Izrael, samo što pobeda protiv Orlova mora da bude izražena sa najmanje dvadeset i dva poena razlike.

Srbija je veliki favorit protiv Estonije, što bi bila i bez ,,starog” kapitena u timu. Prvi meč je završen ubedljivom pobedom Orlova (91:65). Da domaćinu treba odati dužno poštovanje i u ovakvom odnosu snaga govori pobeda protiv srpskih košarkaša u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Sloveniji 2013. godine. U tom susretu pre nešto manje od sedam godina, u Talinu je nastupio i Miloš Teodosić.

FIBA prozori – iskustvo sa samo jednim presedanom 

U slučaju trijumfa Đorevićevog tima, duel sa Izraelom koji se igra u Beogradu 24. septembra, neće imati rezultatski značaj. Za taj duel bi u sastavu mogli biti Vasilije Micić i Nikola Milutinov, ali je ta mogućnost verovatnija za slučaj da u dvorani ,,Aleksandar Nikolić” bude neophodna pobeda za plasman u Kinu.

Teodosić pamti poraz u Talinu – Srbija je prejaka da bi ostala bez Svetskog kupa!

Iz ostalih grupa učešće na Svetskom kupu su osigurali Španija, Turska, Litvanija, Francuska, Češka, dok sa velikim šansama u poslednje mečeve ulaze Italija, Rusija, Poljska, a u grupi onih kojima je potrebno i nogo sreće se nalaze Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Latvija, Finska.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime