Srbija u D grupi sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom, u Srbiji i Slovenija!

(Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Reprezentativke Srbije danas su saznale protivnice u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Naredne godine će Evropsko prvenstvo biti održano u Srbiji i Letoniji, a dve grupe igraće se u našoj zemlji. Srbija će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Belgijom, Belorusijom i Rusijom.

Format Evropskog prvenstva je takav da se na njemu nalazi 16 najboljih selekcija Evrope. Igra se u četiri grupe sa po četiri tima, a domaćini su ih ravnopravno podelili. Dok će Letonija biti domaćin turnira samo u Rigi, grupna faza u Srbiji će se igrati u Nišu i Zrenjaninu.

KLADI SE NA MERIDIANOVU KOŠARKAŠKU PONUDU!

Planirano je da se završnica Evropskog prvenstva odigra u Beogradskoj areni, jednoj od najboljih košarkaških dvorana u Evropi. Nadamo se da će i naše devojke stići do borbe za medalju, pa da će Arena biti ispunjena dok Srbija bude ponavljala rezultat iz 2015. godine.

Pored grupe D u kojoj su Srbija, Rusija, Belorusija i Belgija na teritoriji naše zemlje igraće i grupa C. Oba domaćina imala su pravo da izaberu po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj zemlji. Čelnici našeg saveza su izabrali Sloveniju, a u toj grupi su izvučene još Mađarska, Turska i Italija.

Evropsko prvenstvo za žene će početi 27. juna i trajaće do 7. jula. Titulu će braniti reprezentacija Španije, koja je smeštena u grupu A sa drugim domaćinom. Tamo su još i reprezentacije Ukrajine i Velike Britanije. Grupu B činiće Švedska, Francuska, Crna Gora i Češka, prethodni domaćin Evropskog prvenstva.

POGLEDAJ KVOTE ZA ŽENSKU LIGU ŠAMPIONA!

Izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo bilo je idealna prilika da se javnost upozna sa maskotama narednog šampionata. Oni nose imena Pik i Rol, što je jasna asocijacija na košarku. Prethodno Evropsko prvenstvo ukupno je posmatralo preko 60.000 navijača, pa je na nama da popravimo tu brojku.

Predsednik KSS Predrag Danilović pričao je o Evropskom prvenstvu nakon što su izvučene grupe. ’’Ovo nam je prilika da se pokažemo kao dobri domaćini i da se borimo za dobar rezultat. Uradićemo sve da Evropsko prvenstvo bude nezaboravno.’’, istakao je bivši košarkaš.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime