Srbija pobeđuje, Paunović nastavlja da skreće pažnju

Foto: FIBA

Zoran Paunović je nedavnim tekstom predstavljen kao novi košarkaš Crvene Zvezde, a svojim partijama na prvenstvu Evrope za košarkaše do 18 godina itekako pomaže da Srbija zadrži šanse da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Slovačkoj.

Inače, takmičenje u ovoj uzrasnoj kategoriji je jedno od najcenjenijih u FIBA kada je u pitanju omladinska košarka, u kojem Srbija ima prilično uspeha. Od 2007. godine naša zemlja je tri puta pobeđivala na ovom turniru, što nije uspela nijedna druga reprezentacija. Primera radi, Španija je u tom periodu samo jednom bila šampion, a Grčka i Turska po dva puta.

Šta Zoran Paunović može da donese Crvenoj zvezdi?

Nije teško izvesti zaključak da uz obavezan kvalitetan rad u nastavku njihovih karijera, ova generacija bi mogla da preuzme i nastavi niz uspeha koje Srbija beleži u seniorskoj košarci u poslednjih nekoliko godina.

Petrušev, Paunović i Pecarski su konstantno među najboljima u sastavu

Paunović je svakao jedan od najboljih u timu koji je se u Letoniji plasirao u četvrtfinale. U poslednjem meču je Ukrajincima ubacio 23 poena, isto koliko i Pecarski, a poen manje od Petruševa. Novi košarkaš Crvene Zvezde na turniru beleži prosečno preko petnaest koševa, a na terenu provodi više od trideset minuta. Sa 18 koševa bio je među najboljima i u uzbudljivom okršaju sa Crnom Gorom koju su srpski omladinci pobedili u produžetku.

Najbolje kvote za košarkaške utakmice potražite ovde

Paunović inače nije bio član sastava koji je prošle godine pod vođstvom Vlade Jovanovića osvojio zlatnu medalju, ali Marko Pecarski i Filip Petrušev jesu. Srbija u četvrtfinalu igra protiv Nemačke, od koje je prema dosadašnjem učinku bolja u svim segmentima igre. Posebno je nadmoćna u procentu šuta iz igre u čemu je Paunović za sada drugi na celom prvenstvu sa neverovatnih 67.6%.

Srbija do sada nijednom nije izgubila od Nemačke na ovom takmičenju, sa kojom se do sada susrela pet puta. Prvi put je pobeda proslavljena 2007. godine u Španiji, a poslednji 2012. godine u Litvaniji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime