Srbija saznala rivale u borbi za Evropsko prvenstvo

7
košarkašice-Srbija
(FOTO: FIBA)

Obradovali su nas nedavno košarkaši na Svetskom prvenstvu u Manili, a slično očekujemo i od naših košarkašica koje su danas saznale rivale u borbi za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Srbija će kvalifikacije za EP igrati u grupi G i to protiv Ukrajine, Portugala i Severne Makedonije, odlučeno je žrebom u švajcarskom gradu Miesu.

Da napomenemo da će samo pobednici grupa uz četiri najbolje drugoplasirane selekcije izboriti plasman na Evropsko prvenstvo koje će po prvi put biti održano u četiri države.

Italija, Grčka, Češka i Nemačka će igrati međusobno u posebnoj grupi I pošto su kao domaćini već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija će mečeve igrati u tri kvalifikaciona prozora i to 9. i 12. novembra ove godine, zatim 7. i 10. novembra 2024. godine i 6. i 9. februara 2025. godine.

Preostale grupe su:

A: Španija, Hrvatska, Holandija, Austrija;

B: Mađarska, Slovenija, Bugarska, Finska;

C: Belgija, Poljska, Litavnija, Azerbejdžan;

D: Velika Britanija, Švedska, Danska, Estonija;

E: Francuska, Letonija, Izrael, Irska;

F: Turska, Slovačka, Rumunija, Island;

H: Bosna i Hercegovina, Švajcarska, Luksemburg, Crna Gora.

Ukoliko se plasira na Evropsko prvenstvo Srbija će mečeve igrati od 19. do 29. juna 2025. godine.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Bonus video:

7 KOMENTARA

  1. Manje više nebi trebalo da imami problema sa njim od svake reprezentacije smo kvalitetniji gledajući igrački kadar..ali pitanje kako ćemo to pokazati na yermeu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime