Udruženje trenera Evrolige: Očekujemo da Virtus ispuni obaveze prema Serđu Skariolu

4
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Serđo Skariolo iznenada je dobio otkaz posle obraćanja za medije u kom je izrazio nezadovoljstvo poslovanjem menadžmentom i upravom Virtusa iz Bolonje.

Ovaj potez naterao je Udruženje Evrolige da se oglasi zvaničnim saopštenjem povodom čitave situacije:

“Udruženje trenera Evrolige je iznenađeno činjenicom da je naš član Serđo Skariolo informisan od strane kluba da je ugovor raskinut odlukom jedne strane. Udruženje trenera Evrolige je formirano sa misijom i ciljem da zaštiti ne samo profesionalna prava već i ugled trenera u Evroligi, nakon što je čak njih sedmorica dobilo otkaz u roku od tri meseca u sezoni 2018/2019. Tada su nas odluke tih klubova motivisale da osnujemo ovo udruženje uz saglasnost Evrolige.

Virtus iz Bolonje je odlučio da otpusti trenera čak i pre početka sezone. Svaki klub ima pravo da donosi odluke za koje smatra da su najbolje za budućnost, a među njima su i zapošljavanje i otpuštanje trenera kada god oni to odluče. Ipak, Udruženje trenera Evrolige u ovom slučaju smatra da je odlukom pokazano nepoštovanje prema velikom profesionalcu koji godinama radi kao trener na visokom nivou i koji je finalisti Olimpijskih igara i evropski i svetski šampion.

Svaki ugovor ima svoje obaveze i odgovornosti, ali i donosi i prava obema stranama. Zato očekujemo da Virtus ispuni svoje obaveze prema Serđu Skariolu.

Stojimo iza Serđa Skariola i podržavamo ga u svakom smislu”, navodi se u saopštenju.

Kao kandidati za mesto trenera Virtusa spominju se Andrea Trinkijeri i Luka Banki.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime