Rodman otkrio zašto je Majkl Džordan bio “užasan igrač”

3
majkl džordan-košarka-trojke
Majkl Džordan (FOTO:Guliver)

Ikona NBA lige, Denis Rodman koji je osim svog košarkaškog umeća poznat i po svom kontroverznom ponašanju, dao je interesantnu izjavu o Majklu Džordanu.

Rodman je u Čikago Bulsima igrao od 1995. do 1999. godine, i sa tom ekipom tri puta zaredom osvojio trofej NBA lige (1996-1999). On je bio deo popularnig “tria” koji su činili još i Skoti Pipen i Majkl Džordan.

Bili su tu još i Stiv Ker, Ron Harper, Toni Kukoč, Luk Longli, Džon Seli…

“Video sam Majkla Džordana kako igra sa Bulsima pre nego što sam se pridružio timu. Svi ste ga videli. Bio je užasan igrač. Bilo je grozno biti s njim. Stalno je igrao jedan na jedan i loše šutirao. Odjednom smo postali tim, počeli smo da pobeđujemo i svi su zaboravili ko je on”, rekao je Rodman za Vlad TV.

Iako je Džordan smatran za jednog od najboljih, ako ne i najboljim košarkašem svih vremena, Rodman tvrdi da to ne bi bilo moguće bez Skotija Pipena…

“Teško je i rekao sam to ranije, ali hvala Bogu da je Džordan imao Pipena jer nije mogao sam. Majkl je imao 40 poena u svakoj utakmici, a Skoti je popunio praznine. To ga je učinilo velikom zvezdom. Skoti je inovator kada su u pitanju krila. Današnja deca su iste visine i rade isto. Njegova igra je bila besprekorna, bio je veoma dobar. Da je igrao danas, imao bi tripl-dabl prosek”

Dotakao se i famoznog dokumentarca “Last Dance”, koji je sve objasnio…

“U dokumentarcu “Last Dance” Fil Džekson je sve to ispričao. Rekao je da nam je to poslednja sezona, naš poslednji ples i da se Džordan neće vraćati. Wow, čoveče, to je to? Nisam mogao da verujem. Mogli smo da osvojimo i četiri titule zaredom, hteo sam da ostanemo na okupu i osvojimo još jednu titulu, ali Majklu je svega bilo preko glave. Mislim da je Pipen bio frustriran zbog velikog ugovora, smatrao je da ga zaslužuje dok mu Džeri Kraus tako nešto nije nudio. Smatrao je da zaslužuje više novca. Ja bih mu dao više novca, jer je Džordan imao 40, 45 miliona, a Skoti je tek kasnije dobio 20 miliona. Ne znam, ja bih uzeo i 10 i bilo bi mi dovoljno”, kaže Rodman.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime