NA DANAŠNJI DAN Poraz koji će još dugo boleti!

3
Godinu dana od poraza od Argentine (FOTO: FIBA)

“Od Argentine” – često se može pročitati na Tviteru i godinu dana od poraza košarkaške reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

Navijači ne zaboravljaju, a sigurni smo – ni igrači. Ipak, baš je danas dan kada treba (ili ne treba?) da se prisetimo tog bolnog poraza.

Očekivali smo, s pravom, zlatnu medalju, ali sudbina se malo poigrala sa svima nama.

Nakon pobeda nad Angolom, Filipinima, Itlaijom i Portorikom, poraz od Španije označio je da idemo na Argentinu.

Pre samog početka šampionata, verovatno niko nije mogao da pretpostavi da će Argentina stići tako daleko, slobodno im se može pripisati epitet iznenađenja turnira, ali najveće iznenađenje je svakako Srbija.

Nažalost, ne prijatno iznenađenje.

Luis Skola je u toj utakmici pravio velike probleme Srbiji i pokazao da se ni on, ali ni njegova selekcija ne smeju otpisivati. Ni Boban Marjanović, ni Miroslav Raduljica, ni Nikola Miutinov, a ni Nikola Jokić nisu imali rešenje za njega.

Argentinci su od samog starta utakmice pokazivali da se neće predati tako lako, a iako su naši momci pokušavali da se vrate, snage za potpuni preokret nisu imali.

Do kraja turnria u Kini Srbija je savladala SAD, koje nisu došle sa najjačim timom, a zatim i Češku u borbi za peto mesto. Argentinci su u finalu lako poraženi od Španije.

Slobodno se može reći neuspeh, a taj neuspeh koštao je Aleksandra Đorđevića mesta selektora košarkaške reprezentacije.

I sve je to prošlo. Samo ne i osećaj tuge i nemoći.

MAGIJA NA DELU Možda mu odbrana nije jača strana, ali Teove asistencije su sjajne!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #14 | FK MLADOST Bački Petrovac

3 KOMENTARA

  1. Podbacili smo u najvažnijoj utakmici na turniru! Bukvalno su nas dobili trojica igraca Argentine! Luis Skola, Fakundo Kampaco i Gabriel Dek! Ocekivao sam bio ubedljiv trijumf izabranika Saleta Djordjevica ali je ipak bilo veliko otreznjenje i prizemljenje na zalost cele nacije u Srbiji!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime