Ražnatović uporedio Dražena i Jokića: Teško mi je da priznam, ali Nikola je nivo ispred

1
miško ražnatović--aba liga-pretnja
Miško Ražnatović (FOTO: YouTube printscreen)

Miško Ražnatović jedan od najvećih košarkaških mendažera na svetu govorio je za hrvatske medije i tom prilikom uporedio Dražena Petrovića i Nikolu Jokića.

Hrvatski košarkaš dugo je važio za najboljeg košarkaša sa ovih prostora.

Međutim, u novijoj istoriji isplivala su dva imena Luka Dončić i Nikola Jokić koji su postali planetarni hit i to sasvim zasluženo.

U razgovoru za “Jutarnji list” otkrio je da nije verovao da će Somborac postati dvostruki MVP NBA lige.

Nisam očekivao da će izrasti u ovakvu zvezdu, niti je bilo ko drugi to očekivao. Videlo se da je neverovatan talenat, da ima nešto prirodno u sebi, bio je specifičan mali. Ne postoji igrač s ovih prostora za kojeg bih pomislio da će biti dvostruki MVP NBA lige, pogotovo bez atletskih sposobnosti. Drago mi je da me je demantovao, igra neverovatno i nadam se da će tako nastaviti. On ne obraća pažnju na zbivanja pored terena, na društvene mreže i ostale stvari. Stvarno je skroman i na mestu. U intervjuima i javnim nastupima pokazuje da je ozbiljan i pametan, vrlo sam zadovoljan s njim, ne samo na košarkaškom nivou, nego i zbog činjenice da je i izvan terena gradio imidž i postao čovek na kojega se nove generacije trebaju ugledati”, rekao je Miško Ražnatović.

U daljem razgovoru poručio je da je bio veliki ljubitelj igre Dražena Petrovića, ali da je Jokić ipak bolji igrač.

To je velika ljubav, uvek mi je bilo teško da priznam da je neko bolji od njega, ali ovo što je Nikola Jokić napravio je možda ipak neki nivo ispred, a svi ostali su daleko iza. Naravno, moramo uzeti u obzir vreme u kojemu je Dražen igrao, NBA je tada bio zatvoren za strane igrače. Davati preko 40 poena, biti u trećoj najboljoj petorci lige… To su neverovatne stvari za NBA iz 90-ih godina. I dan danas, njegova košarka, ta gracioznost pokreta, najveći je spoj između sporta i umetnosti koji sam ikada video”, rekao je na kraju Ražnatović.

Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime