Radivoj Korać

košarka-superliga srbije-marčuljonis
Bosna i Hercegovina na Svetskom prvenstvu! (FOTO: Gray Mortimore/Getty Images)

Jedan od najboljih košarkaša Evrope, Radivoj Korać danas bi proslavio svoj 82. rođendan, a to je ujedno i prilika da se podsetimo nekih njegovih majstorija.

Korać je ima fantastičnu karijeru, takvu da je sadašnji Evrokup nosio njegovo ime. Ipak, verovatno mnogima ostaje u sećanju priča u kojoj je Korać ubacio 99 poena.

Te 1965. godine igrao se Kup šampiona, a u osmini finala sastali su se OKK Beograd i Alvik Stokholm. Već na poluvremenu Korać je imao 34 poena.

U drugom poluvremenu, Korać je bio nezaustavljiv, a imao je i strašan odraz, kažu da je na treninzima mogao da preskoči 1.99 metara što bi tada bio 6. najbolji rezultat na Olimpijskim igrama.

Kažu da u to vreme niko niko nije brojao koševe, a da je Korać postigao 99 poena. Navodi se da je imao 44 koševa iz igre i 11 od 14 sa linije penala, a tada nije ni bilo šuta za tri poena.

Da stvar bude još čudnija, Korać je poslednjih šest minuta proveo na klupi.

Zvuči neverovatno, a tema je povedena i nekoliko godina kasnije u jednoj emisiji. Na pitanje da li je ova priča istinita, Korać je odgovorio da je postigao 80 poena, a onda je stigao izazov – da to i dokaže.

I dokazao je, možda ne za tu utakmicu, ali jeste dokazao da je to moguće. U studiju se pojavio jedan koš, a Korać je šutirao, ne do 80 ili 99, već do 100!

Dakle, istina je! U to ime – srećan rođendan!

DOGOVOR JE NA POMOLU: Zna se kada treba da počne NBA liga

OBAVEZNO POGLEDAJTE: CRVENA ZVEZDA vs GENT | Meridian PES Predictor #08 | @Beki

 
 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime