Porzingis optužen za silovanje: „Ta osoba pokušava da iznudi novac“

Porzingis voli borilačke sportove(Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Kristaps Porzingis, donedavno zvezda Njujork Niksa i novi košarkaš Dalasa, nalazi se pod istragom na osnovu optužbi žene koja tvrdi da ju je Letonac navodno silovao 7. februara prošle godine, svega nekoliko sati nakon što je pokidao prednje ukrštene ligamente.

Kako navode njujorški mediji, ona je policiji rekla da je čekala više od godinu dana da progovori jer je pregovarala o tome da dobije 68.000 dolara od Porzingisa kako bi ćutala o svemu.

Porzingis optužen za silovanje: „Ta osoba pokušava da iznudi novac“

Međutim, advokat 23-godišnjeg košarkaša Roland Ripel odbacuje sve optužbe i ističe da se on već obratio vlastima kako bi optužio ženu da pokušava da iznudi novac od tadašnjeg člana franšize iz Medison skver gardena.

“Svesni smo da postoji optužba na račun gospodina Porzingisa i mi odbacujemo te navode. Mi smo 20. decembra 2018. godine poslali zvanični dopis federalnim vlastima jer ta osoba pokušava da iznudi novac. Takođe smo pre nekoliko meseci prijavili slučaj NBA ligi, i oni su svesni toga da je u toku istraga. Ne možemo da komentarišemo slučaj dok traje federalna istraga”, rekao je Ripel.

Žena tvrdi da se sve dogodilo u zgradi u kojoj su ona i Porzingis živeli, kao i da je ona prihvatila da dođe kod njega u stan kada je Letonac pozvao oko dva posle ponoći, dan nakon što je prošlogodišnji All-Star košarkaš doživeo tešku povredu od koje se još uvek oporavlja.

Kladi se na novog NBA šampiona! Proveri KVOTE!

Porzingis je tri i po sezone proveo u Njujorku pre nego što je trejdovan u Maverikse ranije ove godine gde bi trebalo da čini okosnicu tima Rika Karlajla sa slovenačkim plejmejkerom Lukom Dončićem.

Glavni insajder NBA lige Adrijan Vojnarovski otkriva da su Niksi obavestili čelnike Dalasa o istrazi tokom razgovora o trejdu. Vlasnik Dalasa Mark Kjuban potvrdio je da je organizacija svesna toga, ali i da su im nadležni organi rekli da ne komentarišu slučaj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime