PEŠIĆ SE PRISETIO FAMOZNOG INCIDENTA: Radmanović je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali zna se ko je glavni!

Svetislav Pešić
(FOTO: Starsport)

Svetislav Pešić se prisetio incidenta sa Svetskog prvenstva 2002. godine, kada je odstranio Vladimira Radmanovića iz ekipe posle incidenta u polufinalu.

Popularni “Kari” je ponovo u centru pažnje košarkaške javnosti, pošto se vratio na kormilo reprezentacije Srbije, koja još od njegovog prvog mandata nije okusila slavu Svetskog prvenstva.

Na podkastu “Jao Mile”, Pešić je razgovarao sa Miletom Ilićem o famoznom incidentu u Indijanapolisu. Tokom polufinalne utakmice, na pauzi između dva poluvremena, dok se Pešić obraćao igračima, Radmanović je jeo bananu. To se nije dopalo našem selektoru koji ga je ostavio u svlačionici.

– Ne volim kad neko kaže da smo postali svetski prvaci zato što je trener odstranio Radmanovića. Ne, ja se time ne ponosim. Uvek mi je bilo žao zbog toga i krivo – priča Svetislav Pešić:

Radmanović je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali još nije bio na nivou Divca, Stojakovića, Bodiroge, Tomaševića, Gurovića… Oni su bili momci koji tek treba da dođu do toga. Ne kažem da je trebalo da nose vodu ili kofere važnijim igračima, ali u svemu se zna ko je glavni, a ko manje glavni – dodao je Kari.

Pešić nije progledao Radmanovćuu kroz prste zbog mladosti, pa je finalu njegovo mesto u timu zauzeo Aleksandar Smiljanić.

– Nije bio najmlađi. Bili su tu i Rakočević, Vujanić, Jarić, Čabarkapa… Nisu ni oni bili cvećke za mirisanje, ali odlični su momci, kao i Radmanović. Meni se to nije dopalo i doneo sam takvu odluku. Pobedili bismo i da je i on bio u ekipi – objasnio je on.

Šta bi bilo da Srbija nije postala prvak sveta?

– Ne razmišljam šta će biti posle pobede ili poraza. Bavim se time na koji način mogu da pomognem ekipi. Da što bolje pripremim igrače pre utakmice, pronađem puteve do pobede kad počne utakmice, da se plan sproveode u delo. Da im pomognem da budu bolji. To je posao trenera – zaključuje Svetislav Pešić.

CRNA GORA NATURALIZOVALA NOVOG AMERIKANCA: Kobs je prošlost, a budućnost je baš on!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Texas Hold’em Poker u Meridianu – Doživi novu dimenziju pokera!

4 KOMENTARA

  1. Pesic je pravi trener pun iskustva!Svaka njegova prica odise porukama,a posebno mi se svidja kako definise dobrog trenera,opisujuci svoja zaduzenja:!
    “da pripremim igrače pre utakmice, da pronađem puteve do pobede kad počne utakmice, da se plan sproveode u delo. Da im pomognem da budu bolji. “

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime