Partizan dobio najveće pojačanje: Trinkijeri postao crno-beli!

Andrea Trinkijeri dogovorio uslove u vezi sa prelaskom u Bajern iz Minhena (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Da li je izjava o genijalnosti Duleta Vujoševića pripomogla da Andrea Trinkijeri dobije posao u Partizanu ili ne, nije previše važno jer će harizmatični italijanski trener od utakmice sa Megom sedeti na klupi Crno-belih.

Trinkijeri je svojevremeno bio impresioniran načinom rada nekadašnjeg dugogodišnjeg trenera Partizana, pogotovo kada su u pitanju mladi košarkaši, a upravo je mladost jedno od obeležja trenutnog sastava njegovog novog kluba. Naime, košarkaškim etrom je ovoga jutra prostrujala vest kojom se potvrđuje njegovo imenovanje za novog šefa stručnog štaba beogradskog kluba. Preostalo je još samo da se obave neophodne tehničke formalnosti.

Šta će Partizan posle Čanka: Sedam potencijalnih rešenja za klupu!

Andrea Trinkijeri ima veoma zanimljivu biografiju, kako profesionalnu, tako i privatnu, s obzirom da mu se jedan deo porodičnog stabla proteže i na prostore nekadašnje Jugoslavije. Sam navodi da je košarku zavoleo gledajući Danilovića, Divca, Kukoča, ali i Žarka Paspalja i Nebojšu Ilića koji su mu posebno prirasli srcu. Među trenerskim uzorima rado izdvaja Željka Obradovića, sunarodnika Etorea Mesinu i Grega Popovića. Ne zaboravlja ni Boru Stankovića s kim mu je zajedničko to što su obojica bili treneri Kantua.

Trinkijeri je pre Partizana četiri godine proveo u Bambergu

Poslednje radno mesto pre Partizana mu je bio jedan od najboljih nemačkih klubova Bamberg, na čijoj klupi je proveo period od 2014-2018. Sezonu pre toga je vodio Uniks i reprezentaciju Grčke u isto vreme. Karijeru je započeo u italijanskom velikanu Olimpiji iz Milana gde je proveo šest godina radeći kao pomoćni trener i učio se tajnama posla (1998-2004) sa sastavom u kome su u to vreme igrali takvi košarkaši kao što su Hugo Skonokini, Klaudio Koldebela, Petar Naumoski, Voren Kid i mnogi drugi.

Prvi samostalan posao Trinkijeri dobija u Vanoliju (2004-2007),  a onda kraće vreme provodi u Kazerti i Veroliju. Na red dolazi nekadašnji šampion Evrope Kantu gde radi pune četiri godine (2009-2013). U tom klubu osvaja svoje prve trofeje i individualna priznanja. Osvaja Superkup Italije i dva puta uzastopno biva proglašen za trenera godine u toj zemlji (2010, 2011).

KAKO SA BAMBERGOM? Brzina, Trinkijeri i dominacija pod košem

Sa Uniksom 2014 osvaja Kup Rusije i postaje najbolji trener u Evrokupu, mada mu sam trofej u tom takmičenju izmiče u finalu sa Valensijom.. Međutim, najbolje rezultate postiže sa Bambergom sa kojim tri uzastopne sezone osvaja državno prvenstvo, i po jednom postaje pobednik Kupa i Superkupa.

Trinkijeri je svoju najbolju sezonu u Evroligi imao upravo sa Bambergom (2015/16) kada je ostvario pozitivan odnos pobeda i poraza (13-11) u veoma jakoj konkurenciji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime