“Partizan je prvi počeo, a sada svi u NBA to rade”

9
Obradović-Partizan
(Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NBA trener Dvejn Kejsi je govorio o Partizanu i njihovom sadašnjem treneru Željku Obradoviću.

Na početku je ispričao zanimljivu priču o njeogovom susretu sa Obradovićem.

“Moram da spomenem trenera Obradovića. On je pobednik. Bilo da je ovde u Partizanu ili ranije u Fenerbahceu. Osvajao je trofeje na svim nivoima, tako da mora da mu se skine kapa’. Imam jednu zanimljivu priču:

Bio sam selektor Japana, a moj centar je bio visok možda oko 190 centimetara. Igrali smo protiv Obradovića i Jugoslavije i pobedili su nas oko 30 razlike. Još tada je bilo primetno koliko su njegovi timovi dobro pripremljeni. Nismo imali šanse. To je bio prvi put da sam se susreo sa njim”, rekao je Kejsi za “Basketballsphere“.

Kejsi je tokom predavanja nekoliko puta spominjao Partizan, kojeg se dotakao i ovaj put, kada je u pitanju razvoj srpske trenerske filozofije.

“Rekao bih da su srpski treneri prvi koji su počeli da koriste fizičke treninge, treninge sa opterećenjem, a danas svaki tim u NBA ligi to radi. To je počelo u Partizanu. Pažnju su posvećivali merenjima telesne težine, procenta masti u telu. Koristili su različite tipove treninga. To je ono što sam primetio u srpskoj trenerskoj kulturi.”

On je ispratio i neke partije crno-belih u poslednjoj sezoni.

“Gledao sam nekoliko utakmica, jer smo pratili Kevina Puntera. Partizan ima neke vrlo dobre mlade igrače, poput Tristana Vukčevića. On mi se sviđa. Svako mora da ima mnogo poštovanja za sve ono što je Obradović uradio”, istakao je Kejsi.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime