Obradović otkrio tajnu o Lojdu, pa se setio Zvezde: “To je zla kob svakog trenera”

1
Foto: Guliver images

Saša Obradović je ispisao istoriju Evrolige i odveo jedan francuski tim na Fajnal-for posle 26 godina posta.

Iako se tokom sezone susreo sa mnogo problema, uspeo je da nađe put i Monako pošalje među četiri najbolje ekipe Evrope.

Vrlo lako smo mogli da imamo dva Obradovića na F4 Evrolige, ali Real je na kraju pokvario planove Partizana, pa će samo jedan srpski trener biti na smotri najboljih.

„Žao mi je zbog Partizana i onoga kako se sve završilo. Ali, to je Evroliga i nisam iznenađen. Real je kvalitetan klub, dovoljno je da imate malu lošu fazu, a s druge strane je ekipa s velikim kvalitetom koja to zna da iskoristi i kazni te. Baš bi dobro zvučalo da su dva Obradovića na Fajnal-foru. To verovatno nikada nije zabeleženo pre, niti će. E sad, da li će da bude još Obradovića ubuduće, to ze znamo. Žao mi je zbog srpske košarke jer je Partizan zaslužo da bude deo Fajnal-fora. Sticaj nekih tako glupih okolnosti, nerazumljivih u mnogo pogleda, uticao je na takav epilog. Bože moj, valjda će biti prilike i sledeće godine i Partizan, nadam se moja Crvena zvezda“, rekao je Obradović u intervjuu za “Sputnik”.

Tarabići “krivi” za odlazak Saše Obradovića na F4 Evrolige (VIDEO)

Jedan od heroja velikog podviga Monaka je bio Džordan Lojd. Bivši as Crvene zvezde je napravio razliku u petoj utakmici i režirao veliku pobedu “Kneževa” nad Makabijem iz Tel Aviva.

“Ono što ima Džordan Lojd, mislim da malo ko ima. Ti vidiš, srce pobednika, mentalitet ubice kada ti treba najviše. Džordan je imao veliki probleme. Čak je i neke utakmice, kao recimo onu u Tel Avivu, jedva igrao zbog bola u leđima. Nije mogao ni da trenira. Injekcije su učinile svoje. Bez treninga je došao i odigrao majstoricu na takav način. To je praktično nemoguće. Znam koliko je to teško iz ugla igrača. A, on? Bio je pravi kada je najviše trebalo. U drugom poluvremenu. Te odluke, šutevi, prisutnost na terenu, to je odredilo samog pobednika”.

Posle meča je dao jednu simpatičnu izjavu, gde je novinarki Evrolige rekao da ne može sad da odgovara na pitanja o budućnosti i samo je otišao u svlačionicu, želeći da uživa u trentuku.

“Imaju neke stvari koje mogu da se pitaju i treba da se pitaju posle, ali da ja nešto sad pričam o nekoj budućnosti šta će da se dogodi, a nisam za trenutak stao i pogledao oko sebe šta sam napravio, i ja i ekipa, i cela organizacija… Pa mislim da je bilo glupo i suvišno bilo kakvog komentara. Uradio sam nešto spontano kao i što radim dosta stvari u uživotu kada sam pod emocijama“.

https://twitter.com/EurohoopsTR/status/1656397675477061632

Lojd otišao na Fajnal-for, pa razgalio Zvezdine navijače!

Obradović je neko ko nema problem da iskaže emocije.

“Da, naravno. Zato i postoji razlika, neko ko iskazuje emocije i neko ko ih krije. Ne kažem da sam najotvoreniji, ali kada treba, iskažem emocije sigurno”.

Priča o emocijama je navela na “premotavanje” filma i trenutak kada je poljubio Zvezdin grb u Pioniru. Dugo je bio na udaru određene struje crveno-belih zbog načina na koji se rastao sa klubom sa Malog Kalemegdana, ali ljubav niko ne može da mu oduzme.

“Ja mislim da je to zla kob svakog trenera. Mislim da ljudi imaju sve manje i manje tolerancije, prema nekom lošem periodu. Postoji u karijeri svakog trenera i taj neki deo, koji i ne zavisi samo od trenera. Oni koji te stvarno žele, oni trebaju da imaju veliko poverenje u tebe. Bez obzira, možda nije najbolje u nekom momentu, ali uz određeno vreme i strpljenje, uz svakodnevni rad, mislim da se kontinuitet uvek isplati. Mali dokaz je i ovaj što sam dobio poverenje od Monaka i negde ga iskoristio. Ovde je sve kliknulo, manje je kliknulo u Zvezdi, ali sam siguran da uz određeno vreme i strpljenje da bi i to bilo normalno. Ja imam vere u sebe, pre svega, mislim da imam dobar nivo. Položio sam na glavnom ispitu, ulazak u tu grupu većih trenera, tako da, mislim da je sasvim zasluženo. E sad da li će to neko da vrednuje manje ili više sigurno će da bude od sezone do sezone i različitih mišljenja i opstrukcija, važno je da čovek ostane sav svoj i da veruje u to što radi”.

Bonus video:

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast Monaku na celu sa Obradovicem,sto se nasao na Fajnel Foru i stvarno bi bilo fantasticno da su se nasla dva Obradovica tu!!!!Bas steta za Partizan,zasluzio je i on!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime