Mirotić: Hteo sam klub koji ima potencijal za Fajnal for

3
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Čitavog leta trajala je saga “Nikola Mirotić“, zaljubljenici košarke u Srbiji verovali su da će u Partizan ili Zvezdu, Ergin Ataman je trljao ruke razmišljajući o crnogorskom centru u svom supertimu, kao potencijalne destinacije pominjali su se i Monako, Olimpijakos…

Ipak, Mirotić je na kraju izabrao Olimpiju Milano, a sada je objasnio i zašto.

“Hteo sam u klub koji ima potencijal za Fajnal for. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne, kao i velikog trenera. Takođe je i Milano fantastičan grad za život moje porodice i dece. Ne volim kada se osećam komforno, volim pritisak, on mora da bude prisutan… Ovde sam tek deset dana, a već sam impresioniran klubom, njegovim načinom funkcionisanja, ljudima koji se trude da igračima omoguće najbolje uslove. Ovo je nešto najbliže NBA klubovima što sam video u karijeri. Ovo je mesto gde igrači žele da dođu”, istakao je Mirotić.

Ističe Mirotić da je Etore Mesina igrao veliku ulogu u njegovomizboru

“Prvi kontakt uspostavili su sportski direktor Hristos Stavropulos i moj agent, a zatim smo obavili predivan razgovor sa trenerom Mesinom. Objasnio mi je kako vidi tim i šta tačno očekuje od mene ako dođem. Svi su me dočekali raširenih ruku”.

“On je osoba za koju sam spreman da se borim i kojoj želim da pomognem da pobeđuje. Kad sam kao dete pokušavao da se nametnem u prvom timu Real Madrida, on mi je dao šansu. Rekao mi je da treniram naporno i budem spreman kada dođe dan da zaigram. Dva meseca kasnije taj dan je došao i od tada sve u mojoj karijeri ide uzlaznom putanjom. Nas dvojica smo ostali u kontaktu, viđali smo se kada smo bili u NBA. Mislim da je Mesina jedan od dva-tri najbolja trenera u Evropi. Imao sam osećaj da naša saradnja nije završena i zbog toga mi je posebno drago što ćemo ponovo raditi zajedno i sada kada imam 32 godine”, dodao je Mirotić.

Otkrio je Crnogorac i koju ulogu mu je namenio trener italijanske ekipe:

“Trener mi je rekao da me vidi na mestu niskog krila. Svidela mi se ta ideja i već sam počeo sa treninzima u teretani. Promenom odbrane možete iznuditi greške protivnika i dobiti prednost, pogotovo ako imate dobre šutere sa distance, a ja znam kako se to radi. U NBA ligi sam igrao ‘trojku’, povremeno i u Barseloni i imao sam uspeha”.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime