Neverovatni Brajant: Pet prstenova u NBA a zatim i Oskar!

Jedini sportista s Oskarom (FOTO: Getty)

Noćas su dodeljene najprestžnije filmske nagrade na svetu. Saznali smo koji su filmovi u Americi otavili najbolji utisak tokom prethodne godine a mnoge je iznenadilo kada su na spisku nominovanih videli njega. Kobe Brajant, osvajač Oskara!

Geri Oldman za ulogu Vinstona Čerčila dobio je priznanje za najbolju mušku ulogu, fantastični ’’Tri bilborba ispred Ibinga u Misuriju’’ je prisvojio dva Oskara. Najbolja glumica i najbolja sporedna uloga dolaze iz ovog filma.

Giljermo Del Toro je postao najbolji režiser a njegov film je i proglašen za najbolji. Veče u kom su nagrade dodeljene je kao i uvek prošlo spektakularno, sa mnogo poznatih faca na crvenom tepihu. Među njima je bio i Brajant, koji se potencijalno nadao nagradi.

KLADI SE NA NBA!

Sigurno znate šta je ’’The Player’s Tribune’’. Platforma koja omogućava igračima, modernim gladijatorima, da publici predstave sebe u potpuno drugačijem svetlu. Do sada smo imali priliku da čitamo autorske tekstove mnogih bivših i sadašnjih sportista.

Baš na osnovu jednog takvog teksta, a Kobe ga je napisao još 2015. godine, snimljen je film. Brajant je tada pisao o igračkoj karijeri i penzionisanju a sve je kasnije pretvoreno u film. Od dečačkih dana pa sve do penzije, ’’Mamba’’ je napisala memoare.

Brajant je pisao o tome kako su košarka i on jedno drugom dali sve što su imali. To je sigurno tačno, jer se pet prstenova i dva zlata sa Olimpijskih igara ne osvajaju lako. Brajant je bio poznat kao veliki radnik i neko ko stvarno voli da trenira.

Za to što je ovaj film ugledao svetlost dana najzaslužniji je Glen Kin. Petominutno ostvarenje koje je osvojilo nagradu za najbolji kratki animirani film imalo je zanimljiv koncept. Ovo je prvi film napravljen samo uz pomoć grafitne olovke.

MOGU LI LEJKERSI PROTIV PORTLANDA?

Ukoliko imate želju da nekoliko minuta potršite na ovaj film, biće vam dovoljno da vam kažemo njegov naslov. Zove se ”Dear Basketball” i već iz samog naslova možete saznati da se Brajant košarci obraća sa maksimalnim poštovanjem!

Dobro poznati glas Brajanta i naporan rad Kina, Rima i Vilijamsa doneli su ovoj ekipi Oskara. Nije u nekoj od najbitnijih kategorija ali nema to ni veze. Kobe je postao prvi profesionalni košarkaš koji osvaja ovo priznanje.

Obraćanje javnosti nakon priznanja je bilo dirljivo. Brajant je izašao za govornicu i rekao stvari koje će često biti citirane. ’’Nisam mislio da je to moguće. Mislim, kada ste profesionalni košarkaš svi od vas očekuju da ćutite i driblate. Mi smo više od toga.’’!

Za dvadesetak godina veoma uspešne karijere Brajant je postavio nekoliko NBA rekorda. Učestvovao je 18 puta na Ol-star meču, četiri puta bio MVP tog susreta a dva puta je bio MVP NBA finala. Pobeđivao je na takmičenju u zakucavanjima, bio među najboljim defanzivcima lige…

KOME ĆE PRIPASTI TITULA U NBA?

Karijeru je krunisao Oskarom! Nagrada za sve što je uradio i nagrada za dirljivu priču koju je o sebi, svojim snovima i ambicijama i svojoj karijeri ispričao u pismu. Brajant i grafitna olovka, to vam je dovoljno da kući ponese 34.3 cm visoku statuu Emilija Fernandeza!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime