Nenad Krstić: Vujošević od nas napravio igrače, drago mi je što je Partizan osvojio dva kupa

Bivši košarkaš Partizana, vlasnik srebrnih medalja sa Eurobasketa i Mundobasketa i nekadašnji član Nju Džerzi Netsa, Oklahome Siti Tandera i Boston Seltiksa, Nenad Krstić, bio je novi gost u emisiji Meridian UŽIVO u kojoj je otkrio mnogo zanimljivih detalja iz svoje karijere. Izdvojili smo nekoliko njegovih najinteresantnijih izjava.

https://youtu.be/TETMFicjk8w

Krstić je objasnio da je za njega bio veliki šok kada je stigao u Partizan na prelasku iz drugog u treći milenijum s obzirom da je pre toga u Beogradu bio „samo u prolazu ili na nekim svadbama“, a u Humskoj se našao pored košarkaških veličina koje je video samo na televiziji.

On tvrdi da je Duško Vujošević celu tu generaciju učinio mnogo boljim igračima, kako na igračkom tako i na karakternom planu, a potom je objasnio da se u crno-bele redove nije vratio „samo iz zdravstvenih razloga“ i kolena koje „jednostavno više nije bilo za upotrebu“.

Nenad Krstić: Vujošević od nas napravio igrače, drago mi je što je Partizan osvojio dva kupa

Sada već 35-godišnji penzionisani košarkaš, koji je nakon četvrtogodišnjeg epizode u Partizanu otišao u NBA ligu kao 24. pik tadašnjih Nju Džerzi Netsa, proveo je oko sedam godina u najjačoj ligi sveta u kojoj je pored Netsa igrao i za Oklahomu, dok je u Bostonu upisao 24 nastupa pre nego što se povredio.

Taj dolazak u Seltikse Krstić je opisao i kao najupečatljiviji trenutak u karijeri s obzirom da je došao u svlačionicu u kojoj su se već nalazili Pol Pirs, Šekil O’Nil, Rej Alen, Ražon Rondo, ali i mnogi drugi, a navodi i kako je Boston želeo da ga vrati iz CSKA nakon čuvenog lok-auta.

Takođe, Krstić je odgovorio i na pitanje: Kako čuvati Šeka?

Nenad Krstić: Vujošević od nas napravio igrače, drago mi je što je Partizan osvojio dva kupa

„Tu nije bilo čuvanja. Tu je bilo – samo nemoj da ga iznerviraš. Jeste, tako je bilo. Trudi se da budeš između njega i koša i nemoj da praviš grube faulove. To je bio ’skauting’ izveštaj“, rekao je Krstić i potom objasnio šta se dešava ukoliko se Šek iznervira: „Onda će verovatno dati jedno 40, a tadašnji 40 je kao sada nekih 55, 60“.

Krstić je pričao i o Kevin Durentu i Džejmsu Hardenu, ali i o tome kako je prespavao draft na kojem su ga izabrali Netsi, ističe kako mu je drago što uprava Partizana vrlo dobro radi, govorio je i o pojačanjima „večitih rivala“, Aleksu Renfrou i Kej Siju Riversu, ali i o Đorđu Gagiću, a dao je svoje mišljenje i o situaciji u reprezentaciji koja mu „najviše nedostaje“.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime