NBA: Toronto i Milvoki ističu ranu kandidaturu za glavnu brigu Bostona!

(Photo by Dylan Buell/Getty Images)

Od početka nove NBA sezone nije prošlo previše vremena, ali se utisci u vezi sa učinkom nekih timova, pogotovo kada su u pitanju Milvoki i Toronto, manje-više poklapaju sa predviđanjima kako će ova dva tima ući u početna ligaška iskušenja.

Za sada ni Milvoki ni Toronto nemaju nijedan poraz, u čemu ih u Istočnoj konferenciji uspešno prati još samo Detroit. Na Zapadu samo Nju Orlinz ima besprekoran učinak do sada. Ako iz računice isključimo Golden Stejt, koji je ,,optužen” da je upropastio ligu, izgleda da bi ova godina mogla da donese najujednačeniji odnos snaga dve konferencije u poslednjih desetak, pa i više godina.

Snaga Zapada (bez Ratnika, razume se) je osetno manja, dok je na Istoku u porastu, a da li će to biti dovoljno i za svrgavanje šampiona, ostaje da se vidi.

Istočna konferencija raste u kvalitetu iz sezone u sezonu

Sa konstatacijom o porastu snage Istočne konferencije, jasno je da će i konkurencija biti oštrija. Boston se nametnuo u poslednjih par sezona, ali će ozbiljan protivnik Keltima biti spomenuti Milvoki i Toronto, pogotovo ekipa iz Kanade. Inače, status neporaženih će jedna od ekipa izgubiti već u narednih par dana jer će doći do međusobnog odmeravanja snaga u Viskonsinu, odnosno na parketu Jelena.

Šta će Partizan posle Čanka: Sedam potencijalnih rešenja za klupu!

Iako Kejhi Leonard još nije dostigao svoj raniji nivo, (učinak protiv Minesote ukazuje da će ga dostići bez problema) jasno je da je on veliko pojačanje za Toronto. Imaju šest uzastopnih pobeda od početka, uključujući i trijumf nad Bostonom kod kuće i Vašingtonom u gostima. Kajl Lauri je najavio sezonu vrednu prve NBA petorke, pogotovo svojim razigravanjem ostatka ekipe. Deni Grin je veliki dobitak u odbrani, koji uz to ume da pogodi za tri poena, a Paskal Siakam na tom planu doprinosi velikom energijom i svestranošću.

Toronto ima potencijal za ravnopravno nadmetanje sa Bostonom

Sa Fredom Van Vlitom, Seržom Ibakom, Jonasom Valančijunasom, Anunobijem i zdravim Delonom Rajtom, Toronto je tim sa velikim igračkim potencijalom. Nema puno ekipa sa tolikim brojem košarkaša koji mogu da budu nosioci igre na utakmici. Već su napravili 6:0 što nije mala motivacija u situaciji kada se očekuje oporavak Bostona od početnog ,,kašljucanja”.

Janković u Partizan, Karapandžić u Zvezdu, ali oni nisu ni prvi ni poslednji koji su ,,prebegli“

Milvoki dočekuje Orlando i verovatno će posle te utakmice i on imati šest pobeda u nizu. Da ne bude da se prvo skočilo pa reklo hop, ali Jeleni igraju zaista dobro. U pobedi protiv Minesote se upisalo čak trinaestorica košarkaša od kojih nijedan nije igrao manje od deset minuta. Doprinos sa klupe je ono što se već pokazuje kao najveća snaga koju ima Milvoki.

Janis Adetokumpo je druga dimenzija. Iako je vidljivo da se stavlja u službu tima, proseci su mu izvanredni – postiže skoro dvadeset devet poena, ima preko šesnaest uhvaćenih lopti i sedam asistencija po utakmici.

Cedevita ima neke nerašćišćene račune sa Podgoričanima, a kvote se nelaze ovde

Milvoki je promenio i filozofiju u odbrani, tako što protivnicima prepušta do mile volje da šutira sa poluodstojanja. To za sada donosi rezultate koji Jelene smeštaju među nekoliko odbrambeno najefikasnijih timova u NBA. U slici Istočne konferencije to znači borbu za Bostonom i Torontom za najbolju poziciju pred plej-of.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime