NBA LIGA UMEŠALA PRSTE: Novo takmičenja – prenos na Netflxu, Evroliga sa 24 timova, Bodiroga glavni!

balša koprivica- nba- letnja liga
NBA liga - najbolja na svetu (FOTO: NBA league)

Sukob FIBA i Evrolige uskoro će eskalirati, a NBA liga je rešila da se umeša u ovu priču.

Prema informacijama koje stižu iz Grčke spremaju se veliki potresi, o čemu će mnogo više da se priča na sastanku između deoničara Evrolige u sredu na kome bi trebalo da se izabere i naslednik Đordija Bertomeua, spominje se da bi to mogao da bude Dejan Bodiroga.

U razgovorima učestvuje ni manje ni više nego drugi čovek NBA lige Mark Tejtum, zamenik komesara najjače košarkaške lige na svetu Adama Silvera.

NBA liga je već pokrenula takmičenje u Africi i vidi Evropu kao regiju punu potencijala. Uostalom, iz Evrope su došli igrači poput Luke Dončića, Nikole Jokića, Janisa Adetokumba i mnogih drugih. Zbog toga žele maksimalno sve to da iskoriste. Prvi uslov ka tom cilju je smirivanje ‘rata’ između Evrolige i FIBA, odnosno postizanje dogovora po kom se mečevi reprezentacije ne bi igrali u vreme evroligaških mečeva kako bi oni najbolji mogli da budu deo nacionalnih timova. To je glavni uslov koji je stigao iz NBA – navodi se u tekstu.

nba liga
NBA liga se meša u sukob (FOTO: Doug Pensinger/Getty Images)

U tom slučaju došlo bi do propšitenja Evrolige.

– Spremna je rekonstrukcija svega. Ideja je da se Evrokup spoji sa Ligom šampiona i da to takmičenje organizuje FIBA. U isto vreme cilj je da se Evroliga proširi na 24 kluba, što daje zagarantovanih 46 mečeva za sve učesnike. Po sadašnjim pravilima u elitu je ulazio šampion Evrokupa i eventualno finalista, sada je ideja da se taj broj sa dva proširi na šest. Na taj način bi FIBA dala veći značaj nacionalnim šampionatima – navodi isti izvor.

Treći korak bi bio, verovali ili ne, uključivanje Netflixa.

– Onlajn platforma ‘Netfliks’ bi sve to mogla da prenosi. NBA liga već planira da tu oranizuje prenose mečeva iz Razvojne lige, iz Afrike, a u to bi bila uključena i Evroliga, sve kako bi se proširilo tržište i kako bi i korisnici u Americi mogli da gledaju evropsku košarku. Ceo ovaj projekat bi mogao da započne već u sredu na sastanku deoničara na kom će biti smenjen Bertomeu. Favorit za njegovo mesto je Bodiroga – navodi se.

Kakav je vaš komentar?

MENJA SE PLOČA! Beograd dobija dva mesta u Evroligi?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Atmosfera sa finalnog dana Evrolige | Slavlje Efes-a, navijanje, obe utakmice euroliga 2022

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime