Finiks je dobro počeo, ali loše nastavio!

igor-kokoskov-fenerbahce-novcana-kazna-evroliga-reprezentacija srbije-prozori-kvalifikacije-evropsko prvenstvo
Kokoškov ističe da je ekipa spremna i motivisana (FOTO: Christian Petersen/Getty Images)

Posle nekoliko godina koje nimalo nisu bile vesele za navijače ovog kluba, Feniks je novu sezonu započeo sasvim drugačije. No, bar se tako činilo posle pobede u prvoj utakmici u kojoj je u Arizonu stigao Dalas.

Nekoliko nedelja kasnije, Finiks se zadržao na toj jednoj recki u koloni za pobede, što je najgori učinak u Zapdanoj konferenciji. Da je na istoku, u ravni sa Suncima bi bili Vašington i Klivlend, ali su to podaci o kojima Igor Kokoškov svakako ne razmišlja u ovom trenutku. Bez obzira na prethodne sezone, ni on, a verovatno ni niko drugi nisu očekivali baš ovako loše rezultate.

Srpska subjektivnost ili NBA objektivnost – šta će više pogurati Denver na Zapadu?

Srpski trener je uostalom i doveden sa idejom da bude neko ko će ekipu da trgne iz letargije i pokrene ka nekim boljim danima. U početnoj fazi nove NBA sezone, takvi dani za Finiks se još ne na naziru. Poslednji poraz Kokoškov i njegovi košarkaši su doživeli u svojoj dvorani od Toronta Kejhija Leonarda, te sada imaju jednu pobedu i sedam poraza.

Kokoškov je u Finiks stigao sa reputacijom stručnjaka za stvaranje ofanzivno snažnih timova. Za sada međutim, od svih timova sa istim brojem utakmica, Finiks je u celoj NBA efikasniji samo od Orlanda. To je podatak koji ne mora ništa da znači u ranoj fazi sezone, ali je dovoljno indikativan da se o njemu porazmisli.

Kokoškov ima zadatak da napravi pravi spoj veterana i novajlija

Doduše, Devin Buker je propustio tri utakmice, a Trevor Ariza ne daje poseban doprinos na tom planu. To važi i za drugog bivšeg igrača Hjustona koji je stigao u Arizonu, Rajana Andersona. Od ovih veterana se svakako očekivalo više.

Sa druge strane, prvi pik Deandre Ajton je, iako novajlija, jedan od najstabilnijh u timu.

U tome će se verovatno sastojati najvažniji zadatak za Kokoškova u narednom periodu – kao da napravi pravu mešavinu od novajlija i prekaljenih NBA košarkaša. U to spada i ,,oživljavanje” prošlogodišnjeg ,,rukija” Džoša Džeksona. Za sada mu to nije pošlo za rukom.

Trener franšize iz Arizone ne bi trebalo da oskudeva u vremenu da sredi stvari, ali ne bi bilo loše da Feniks počne da pobeđuje, bar u mečevima u kojima bi to mogao. U sledeća tri je domaćin, a u goste mu dolaze redom Memfis, Bruklin i Boston.

Ako izuzmemo Boston iz te priče kao jednog od najboljih timova u NBA, ostale dve ekipe nisu nepobedive, pogotovo Bruklin. Vreme je da Kokoškov počne da beleži rezultate u skladu sa reputacijom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime