Nakon razmene vatre sa policijom ubijen košarkaš Himkija!

Džejms Feldin bi od naredne sezone mogao da zaigra za Betis (Photo: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Po pisanju nekoliko velikih i dobro obaveštenih svetskih medija, ubijen je Tajler Hanikat. Nekadašnji košarkaš Himkija i Efesa ubijen je tokom pucanja na policiju koja je po prijavi došla na njegovu adresu da interveniše.

Hanikat je u prethodnoj sezoni nosio dres Himkija u koji se vratio nakon jedne sezone pauze. Tu sezonu je proveo u ekipi Efes Pilsena. Igrao je i u Izraelu a svojevremeno su ga draftovali Sakramento Kingsi! Bio je 35 pik drafta 2011. godine.

KO OSVAJA NBA LIGU?

Pohađao je prestižni UCLA, kalifornijski univerzitet koji mu je bio veoma blizu. Rođen je u Silmaru, predgrađu Los Anđelesa u kom je i živeo. Nakon dobrih sezona u srednjoj školi i na koledžu predviđana mu je dobra karijera.

Kako prenose mediji iz tog američkog grada ’’bivši NBA i UCLA košarkaš u srednjim dvadesetim’’ je ubijen tokom policijske akcije. Po svim opisima koji su ponuđeni reč je o Tajleru Hanikatu, momku koji je bio osvajač Evrokupa 2015. godine u dresu Himkija.

Policiju je pozvala njegova majka nakon što je primetila čudno ponašanje kod njega. Pre dolaska policajaca Tajler je uzeo oružje i pripremio se za obračun. Tokom pucnjave nije povređen nijedan od policajaca ali je ubijen košarkaš koji je još godinama mogao da igra.

KLADI SE NA LETNJU LIGU!

Momak koji je u Evropi bio potpuno netipičan za američkog košarkaša iznenadio je mnoge. Pamtićemo ga po dobrim skokovima, defanzivi, zakucavanjima i blokada. Iako je bio visok tek 203 centimetra igrao je na poziciji ’’četvorke’’.

Sa fizičkim karakteristikama kakve je posedovao mogao je da bude ozbiljan evroligaški igrač i u narednim godinama. Bilo je veoma zanimljivo gledati njegove partije u evropskim klubovima u prethodnih nekoliko sezona jer je znao da zabavi publiku. Ostaće upisano da je odigrao 24 meča za Sakramento Kingse.

Ovo nije prvi slučaj sukoba američkih profesionalnih sportista i lokalnih policajaca. Pre nego što bude vreme za pravljenje paralela sa prethodnim dešavanjima potrebno je da sačekamo i dobijemo celu sliku. Za sada nemamo mnogo informacija osim da se sve odigralo ispred njegove kuće u predgrađu Los Anđelesa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime