Mijailović: Željka Obradovića i Partizan vezuje mnogo više od bilo kog ugovora

0
Foto: KK Partizan

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je o finansijama, ambicijama kluba, kao i o saradnji sa Željkom Obradovićem.

Šampion ABA lige u proteklom periodu imao je značajne prihode, koji bi u novoj sezoni mogli da budu još veći.

“Partizan je prošle sezone od ulaznica zaradio preko 5.000.000 evra. Ove sezone očekujemo još više. Dodajmo na to rast prihoda od prodaje dresova, majica suvenira… Ipak, to nam u konkurenciji u kojoj se takmičimo nije dovoljno da zatvorimo budžet. Zato imamo sponzore i pomoć naše države koja je više nego korektna. Stara je priča, ali valja podsetiti. Partizan je klub od nacionalnog značaja. Prelistajte najveće svetske medije kako su izvestili sa jedne prijateljske utakmice Partizana i Fuenlabrade. Kolika je samo to promocija našeg grada i naše države. Ta jedna jedina utakmica. A gde je čitava sezone…”, izjavio je Mijailović za Sportal.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

On se dotakao budžeta i pojačanja za novu takmčarsku godinu.

“Klub je za sportski sektor obezbedio veći budžet u odnosu na prošlu sezonu za nekih 25 odsto, što je puno više u odnosu na lane. Odabir igrača, kao i u svim ozbiljnim klubovima, vrše sportski direktor i trener. Naravno da se ja na kraju pitam o visini ugovora i ko dolazi, a ko ne. Na našem okupljanju povodom početka sezone, medijima sam jasno rekao kako očekujem da završimo jedno važno pojačanje. Naravno, pojedini mediji su preneli “najveće pojačanje”, pretpostavljam zbog čitanosti, što nije korektno. Ne mislim da će doći neko važniji od kapitena Pantera i ostalih momaka koje je želela cela Evropa. Naš roster još nije kompletiran, to je jasno, ali se moramo zaustaviti na projektovan budžetu. Ne želim da se vratimo u 2017. godinu”, poručio je prvi čovek crno-belih.

Trener Obradović ušao je u poslednju godinu ugovora sa Parnim valjkom.

“Isto važi kao i na početku. Željka Obradovića i Partizan vezuje mnogo više od bilo kog ugovora. A neke ideje možemo i da zadržimo za sebe sada”, nije otkrio više Mijailović.

Ambicije kluba su veće nego u prošloj sezoni.

“Ne krijemo ambicije, želimo još veći uspeh, a zna se šta je veće od onoga što smo ostvarili prošle sezone… Nije uputno da komentarišem rivale. Oni imaju svoj put, mi imamo svoj. Svakako će Evroliga biti veoma jaka”.

Predsednik Partizana kazao je da će i preostali deo duga biti isplaćen čim se sakupi preostala suma novca.

“U najkraćem mogućem roku. Potrebno je da obezbedimo oko 3.000.000 evra i da u potpunosti taj dug izmirimo. Mi smo uz pomoć navijača prikupili deo sredstava. Država nam je uplatila sredstva koja su bila dogovorena za prošlu sezonu, a nismo ih trošili, već smo ih čuvali za namirivanje poreskog duga. Platićemo preostalih 3.000.000, što će ukupno sa prvom uplatom biti nepunih sedam miliona i tako izmiriti celokupan dug za porez koji nije plaćan decenijama. Ovo je za klub užasno veliki novac. Ipak, sa izmirivanjem poreskog duga Partizan postaje jedan od najzdravijih evropskih klubova. O svemu tome ćemo detaljnije na konferenciji za medije nakon Skupštine Kluba. U ovom trenutku želim još jednom da se zahvalim Poreskoj Upravi na strpljenju i odnosu punom razumevanja”, poručio je Mijailović.

Dve godine bez legendarnog Dušana Dude Ivkovića

BONUS VIDEO:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime