Bivši igrač Partizana o Atamanu: “On ne mrzi Srbe, daleko od toga da ga branim”

3
FOTO: Starsport

Vladimir Micov, bivši srpski košarkaš, prisetio se ozloglašene utakmice između Galatasaraja i Crvene zvezde 2014. godine.

Tada su turski navijači ubili Marka Ivkovića, a Ergin Ataman, tadašnji trener Galate, je navijače crveno-belih nazvao teroristima.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Micov je objasnio kako je to tada sve izgledalo.

“Ja tu utakmicu nisam odigrao jer sam imao pre toga malu operaciju, ali svi smo živeli blizu i uvek dođemo ranije. Ja sam došao sat vremena ranije kao i Ataman. Bilo je dosta navijača, bilo je raznih informacija u medijima, pa sam video da je došlo baš mnogo naših navijača u Istanbul autobusom. Slikali su se po gradu, bili pod dejstvom alkohola, što je naravno normalno. Rekao mi je generalni menadžer Galatasaraja da navijači nisu imali karte i tražili su ih, klub je rekao da ne mogu sada da im garantuju bezbednost, da mora da se obezbedi sve, da postoji procedura i tako dalje… Oni su došli ispred hale i tu je krenula frka. Ataman dolazi pred utakmicu i video je tu gužvu i nažalost to rekao… Daleko da branim čoveka, ali on nema ništa protiv Srba”, rekao je Micov u podkastu “Alesto” i nastavio:

“I sad ima Vasu Micića, imao je Mačvana, Ercega, mene… Pa, ljude sa Balkana i zaista nema ništa protiv nas. I još mu je Miško menadžer. Nije da mrzi Srbe. Jednostavno, jezik mu je bio brži od pameti i nije video šta se desilo, video je samo frku. Desi se tuča, ali ubistvo ne. I to je izgovorio što je izgovorio i od tada su ga uzeli na zub… Mene i Ercega su pitali da se potom slikamo sa zastavama Srbije i Turske, uradili smo to jer znam njegovo mišljenje o našem narodu, ali to što je izgovorio nije primereno. Ipak, nije video to što se desilo”, rekao je nekadašnji reprezentativac.

Bonus video:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime