ISPOVEST MARIA HEZONJE: Nakon “babla” u Orlandu nisam više želeo da igram košarku!

Mario Hezonja-Uniks
Ispovest Maria Hezonje! (FOTO: euroleague-net)

Mario Hezonja ovoga leta prešao je iz Panatinaikosa u UNIKS, i u dosadašnjem delu sezone igra izvrsno.

Hrvatski košarkaš prosečno beleži 13,5 poena u Evroligi, i jedan je od ključnih faktora zbog kojeg je UNIKS do sada ostvario sedam pobeda u Evroligi.

U izjavi za zvanični sajt najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Hezonja je govorio o odlasku iz NBA, kao i potpisu za UNIKS.

Iskreno, posle ‘mehura’ u Orlandu na kraju sezone 2019/2020. želeo sam pauzu, nisam želeo više da igram. Pomislio sam da ću pauzirati godinu i posvetiti se sebi. Želeo sam da vratim strast za ovim sportom. Bio sam nezadovoljan, a onda je usledio poziv Panatinaikosa i oni su mi mnogo pomogli. Uniks je bio najprofesionalniji i najozbiljniji – zato sam odlučio da odem u Kazanj. Trener Persović mi je sve objasnio direktno – rekao je ‘Očekujem od tebe to i to.’ Tako je i bilo – rekao je Hezonja za sajt Evrolige.

Mario je takođe govorio i o razlikama između NBA i evropskog stila košarke.

Evropska košarka je mnogo drugačija u odnosu na NBA. Ovde je svaki detalj bitan i na njemu se radi. Samo je pobeđivanje bitno, to je poenta svake utakmice. Tempo je veoma visok i fizički je sve vrlo zahtevno. Nije bitno kako izgledaš, koliko si poena ubacio, koliko imaš skokova, niti bilo šta slično. Ja sam od trenera Ćavija Paskvala naučio da je bitno samo da se pobedi – rekao je Hezonja.

Hrvatski internacionalac bio je član najjače lige sveta od 2015. godine, u kojoj je nastupao za Orlando, Njujork i Portland.

RASKID SARADNJE: Letonac napušta Evroligaša nakon manje od mesec dana!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BTS FMP Meridian slikanje!

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime