MAJA MILJKOVIĆ: Privilegija je igrati pred domaćim navijačima

Maja Miljković raduje se igranju pred srpskom publikom (FOTO: YouTube printscreen)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Zlatiboru ulazi u treću nedelju priprema, a kiša i tmurno vreme ne utiču na radnu atmosferu.

Iz dana u dan, forma srpskih košarkašica raste.

– Za sada je sve veoma dobro. Došle smo na Zlatibor sa ciljem da radimo na fizičkoj spremi i izdržljivosti, jer je naš glavni cilj da na šampionatu budemo tim koji će i u odbrani i u napadu igrati najagresivniju košarku.

Većina devojaka je dobro upoznata sa Marininim sistemom. Obraćamo posebnu pažnju na osnovne principe odbrane i napada. Želimo da budemo najspremnija ekipa na prvenstvu – rekla je Maja Miljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Pripreme reprezentacije zvanično su počele 15. maja.

Prva grupa igračica, među kojima je bila i Maja, počela je s uvođenjem u sistem rada 1. maja.

– Napredujemo svakog dana. Dostigli smo određeni nivo, ali to još uvek nije onaj nivo na kome želimo da budemo. Ne bi ni bilo u redu da smo već sada došle do vrhunca forme. Imamo još mnogo prostora za napredak.

Naša prednost treba da bude brza i moderna košarka, sa veoma agresivnim napadom i odbranom. Takođe, meni je lično velika privilegija što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima, porodicama i prijateljima – istakla je naša košarkašica.

Reprezentativka Srbije slaže se sa činjenicom da će naš tim na prvenstvu igrati u najtežoj grupi.

– Od prvog dana smo upoznate sa kvalitetima naših protivnica, pa smo krenule da analiziramo i da se spremamo. Smatram da to treba da bude naša prednost.

Trenutno su nam u glavama prve tri utakmice na turniru, koje su i najvažnije i na to smo skoncentrisane maksimalno – zaključila je Maja.

Srbija takmičenje počinje u grupi D u Zrenjaninu, gde će u “Kristalnoj dvorani” igrati protiv selekcija Belorusije, Rusije i Belgije.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

JOKIĆ PORUČIO: Daću sve od sebe za medalju s reprezentacijom!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime