KAKVA IZJAVA LORENCA BRAUNA: Nije bitno odakle si i koja ti je boja kože… Mi smo braća! Samo ću se smejati i uživati…

2
Lorenco Braun
Lorenco Braun bio je jedan od najzaslužnijih za titulu Španije (FOTO: Guliver Images)

Lorenco Braun definitivno uživa u trenutku!

Naturalizovani Španac bio je jedan od najboljih igrača “Furije” na Evrobasketu i našao je svoje mesto u najboljoj petorci takmičenja.

Posle finalnog meča nije krio zadovoljstvo i na pitanje da li je sve ovo očekivao, odgovorio je potvrdno:

– Da, jesam. To mi je bio prvi cilj i došao je sa mnogo problema, ali mi smo to uspeli i hvala kritičarima ko zna šta bismo bez njih. Jezička barijera, ne znam ni ja šta je bilo, mi na terenu pričamo isti jezik. Nije bitno odakle si i koja ti je boja kože, mi smo braća i to govori samo za sebe, ova zlatna medalja – rekao je Braun, pa dodao:

– Neću koristiti reči, samo ću se smejati i uživati u momentu. Svaku bitku koju smo zajedno vodili, svaku akciju koju smo razradili sve je bio pravi fit za nas, nismo bili najbolji i najtalentovaniji, ali smo imali petlju i radili jedni za druge, hvala svima koji su mi dozvolili da dođem ovde i igram košarku najbolje što mogu.

Dotakao se i Rudija Fernandeza:

– Sve je radio. Taj čovek je igrao povređen, govorio je u ime svih, bio pravi lider, kako an terenu tako i van njega. Pokazao je kako treba jedan lider da se ponaša. Žrtvovao je svoje telo za ovu zemlju i zlatnu medalju. Usman Garuba mi je rekao da ćemo pobediti i uzeti zlato, on nije imao dilemu – zaključio je Braun.

Podsetimo, Španija je u finalu slavila sa 88:76 protiv Francuske, a treća je bila Nemačka koja je u borbi za bronzu savladala Poljsku.

NAVIJAČIMA JE BILO PRESKUPO DA DOĐU! Furnije utučen posle poraza: Ne znam kako će biti za 10 godina, ali sada…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Meksiko i osvoji dres! EP11| Meridian

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime