ISPOVEST BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE – Lipovij ne može da razmišlja o košarci, mora da ide u Češku!?

4
Lipovij je pričao o brojnim temama (FOTO: Guliver Images)

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Oleksndr Lipovij nalazi se u nezgodnoj situaciji, ali ne sportskoj.

Ukrajinac trenutno igra za Prometej iz Kamjanske, vodeću ekipu ukrajinske Superlige koja je u 25 mečeva zabeležila sve pobede, međutim nevolje zadaju odnosi Rusije i Ukrajine.

Lipovij je u razgovoru za grčku Gazetu govorio o brojnim temama, pa i o tome.

– Trenutno je prvenstvena pauza zbog reprezentativnih akcija, a mi u Prometeju treba da igramo utakmicu Lige šampiona protiv Kluža. Pa je predsednik odlučio da nas izvede iz zemlje, da ceo tim u Češkoj odradi dvonedeljne mini pripreme – rekao je Lipovij na početku intervjua za grčku Gazetu i dodao:

– Sad kad su krenule ove priče da će Rusi da uđu u Ukrajinu, američki igrači su zabrinuti i zbunjeni. U subotu su dobili mejl njihove ambasade da u roku od 48 sati moraju da napuste zemlju. Tako da je predsednik odlučio da danas idemo za Češku. Danas će i Košarkaški savez na vanrednoj sednici odlučiti o budućnosti prvenstva, da li će da se nastavi normalno ili odloži na nekoliko nedelja.

oleksandr lipovij
Lipovij je imao potresnu ispovest (FOTO: Guliver Images)

Nije tajna da strani državljani odavno napuštaju Ukrajinu, iako ih uveravaju da nema razloga za brigu.

– Predsednik Ukrajine nas uverava da nema razloga za brigu, da će sve biti u redu, da je nemoguće da Rusi izvrše invaziju. U isto vreme, Amerikanci brinu o svojim građanima, isti slučaj s drugim evropskim zemljama, traže od građana da napuste Ukrajinu… Niko ne zna šta će da se desi – kaže Lipovij i dodaje:

– Mi smo 500 kilometara daleko od granice, na istoku, skoro 300 kilometara od okupiranog Donjecka. Mnogi Amerikanci su svejedno već otišli. Znam bar trojicu ili četvoricu njih koji su pobegli iz Kijeva, isto je i u drugim gradovima. Ja sam spakovan i spremam se da idem u Češku. Skoro sve stvari sam ostavio kod kuće. Ne znam šta će da se desi.

A kako je trenutno na ulicama Ukrajine?

– Za sada je dobro. Po supermarketima svega ima, ima i novca u bankama. Nema panike, svi žive normalno. Bolje je nego kad je krenula korona, tad su svi poludeli i trčali da kupe toalet papir… U ovakvim situacijama je najbolje da ne pališ TV, da živiš svoj život i ostaneš normalan. Da se kloniš lažnih vesti – zaključio je Lipovij.

RADULJICA „PECNUO“ CRNO-BELE: Gledao sam jednu utakmicu Partizana, nije mi se svidelo…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Marlon Brutal – Broj jedan je Maradona, kakav crni Pele!

 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime