Lilard: Moj brat Nurk nam ne bi dozvolio da ga sažaljevamo

Lider Portlanda Demijan Lilard bio je veoma utučen nakon meča protiv Bruklina u Moda centru, baš kao i svi njegovi saigrači, iako su Blejzersi zabeležili trijumf posle dva produžetka, a razlog je teška povreda Jusufa Nurkića koji će doživeo stravičan prelom leve noge.

Samo dva minuta i 22 sekunde pre završetka drugog produžetka Nurkić je pokušao da ispravi promašaj svog tima, a zatim nezgodno doskočio nakon čega su mu pukle obe kosti potkolenice (tibia i fibula).

Koliko je prelom bio šokantan moglo je da se vidi na licima njegovih saigrača i košarkaša Bruklina koji su se u neverici momentalno uhvatili za glavu.

Lilard: Moj brat Nurk nam ne bi dozvolio da ga sažaljevamo

Nurkić je ubrzo iznet na nosilima i za njega je ova sezona, njegova ubedljivo najbolja u profesionalnoj karijeri, definitivno završena, pa je sada već očigledno da će Blejzersi biti znatno oslabljeni u ovogodišnjem plej-ofu.

Brojni igrači i zvezde NBA lige uputuli su reči podrške bosanskohercegovačkom centru na društvenim mrežama, uključujući njegovog saigrača Demijana Lilarda koji je novinarima po završetku susreta rekao kako im Nurkić ne bi dozvolio da ga sažaljevaju, već da nastave gde su stali.

“Nurk nam ne bi dozvolio da sad kažemo: ‘U redu, sad ćemo se sažaljevati. Žalićemo za Nurkom i zapostavićemo sve.’ Ne, nastavljamo gde smo stali i završićemo posao u ovoj sezoni. To je moj veliki brat. Pre nekoliko dana, posle jednog treninga, Nurkić je došao do mene da vidi mog sina bez ikakvog razloga. Svratio je samo da vidi bebu. To najbolje govori kakav odnos imamo”, izjavio je Lilard.

Lilard: Moj brat Nurk nam ne bi dozvolio da ga sažaljevamo

Nurkić je protiv Bruklina upisao 32 poena, 16 skokova, pet asistencija, četiri blokade i dve ukradene lopte i praktično u svima statističkim parametrima ove sezone ima rekordne brojke.

Utehu nakon povrede jednog od nosilaca ekipe navijači Portlanda pronašli su u izjavi doktora Roberta Klapera, jednog od najistaknutijih američkih stručnjaka kada je reč o povredama sportista, koji je rekao da će u blizini frakture izrasti još jedna kost – Callus – koja će Nurkićevu tibiju učiniti snažnijom nego ranije, što je bio slučaj i kod Pola Džordža koji ove sezone igra na MVP nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime