KONAČAN SPISAK: NBA Australija, tu su i bivši košarkaši Partizana i FMP

0
Selektor Andrej Lemanis i Džok Lendejl na slikanju prilikom saopštavanja spiska Australije za Mundobasket (FOTO: Daniel Pockett/Getty Images)

Selektor reprezentacije Australije Andrej Lemanis saopštio je konačan spisak od 12 košarkaša za SP – tu su i Džok Lendejl i Džona Bolden.

Oziji su prvi odredili tih 12 odabranih od svih selekcija koje će igrati na Mundobasketu u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

Od ranije je poznato da neće biti Bena Simonsa, koji je nedavno potpisao maksimalan ugovor sa Filadelfijom vredan 170 miliona dolara.

Ipak, Australija će imati vrlo respektabilan sastav. Na SP ide sa čak šestoricom NBA igrača, a među 12 se našao i bivši košarkaš Paritana Džok Lendejl.

UVEK NA DOBITKU Da li verujete da košarkaši Srbije osvajaju zlato?

Na spisku selektor Andreja Lemanisa su: Džona Bolden, Endru Bogut, Peti Mils, Aron Bejns, Metju Delavedova, Džo Ingls, Nejtan Sobi, Džok Lendejl, Kameron Glidon, Kris Gulding, Nikolas Kej i Havijer Kuks.

Jasno je da će glavni aduti biti Bejns, Bogut, Mils, Delavedova i Ingls. Tu je i Džona Bolden, bivši košarkaš FMP-a, sada član Filadelfije.

Australija se nalazi u grupi H sa Kanadom, Senegalom i Litvanijom.

I iz tabora Srbije često su Ozije navodili kao jedne od favorita iz senki u Kini. Mogli bi čak i da se na “mala vrata” umešaju u borbu za medalje i naprave iznenađenje na SP.

Svetsku titulu brani reprezentacija SAD, a šampionat u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Medalja ili vraćamo novac!

OBAVEZNO POGLEDAJTE Bjelica: Amerikance 2002. sam prespavao… Drugi smo na kladionici? Može neki tiket da se odigra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime