Koliko je zapravo zaštićen Džejms Harden? Kao niko do sada!

Džejms Harden
OAKLAND, CA - MAY 21: James Harden #13 of the Houston Rockets shoots a free throw after a defensive three seconds call in the second quarter against the Golden State Warriors during game two of the Western Conference Finals of the 2015 NBA PLayoffs at ORACLE Arena on May 21, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Džejms Harden ima tešku sezonu sa svojim Hjuston Rokitsima, ali njegove brojke ne trpe. U pobedi protiv Memfisa postigao je 32 poena.

Od toga je sa linije slobodnih bacanja ubacio 11 poena, a šutirao je 13 penala. U prethodnom meču je Lejkersima ubacio 50 poena, a penale je šutirao 18/19.  Mnogo je bilo reči o njegovim čestim odlascima na liniju slobodnih bacanja i sudijskim kriterijumima, a evo i dokaza da Džejms Harden više od bilo koga ide na liniju slobodnih bacanja.

NAJVEĆE NBA KVOTE SAMO U MERIDIANU

Šest aktivnih košarkaša trenutno imaju više postignutih poena sa linije slobodnih bacanja u karijeri od Hardena, ali svi oni su mnogo duže u ligi. To su Dirk Novicki, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Kevin Djurent i Dvajt Hauard.

Harden je trenutno 35. na listi igrača sa najviše postignutih poena sa linije slobodnih bacanja, a pet poena koliko zaostaje za Dvajtom Hauardom će nadoknaditi već u sledećem meču. Ovim tempom bi do kraja ove sezone morao da se popne ispod 30. mesta na ovoj listi. a možda čak i do 25.

ZNAMO DA OVO IMAŠ NA SVOM TIKETU – POENI IGRAČA!

Ipak kada se uporedi sa nekim drugim velikanima, vidi se koliki je zapravo procenat poena koje on postiže sa linije penala. Zapravo popularni “Brada” je jedan od retkih igrača u ligi koji u karijeri postižu više poena sa linije penala nego iz same igre.

Džejms Harden: 193 pogotka više sa linije slobodnih bacanja nego iz igre

Kevin Durent: 2.219 pogodaka više iz igre nego sa linije slobodnih bacanja

Kobi Brajant: 4.035 pogodaka više iz igre nego sa linije slobodnih bacanja

Lebron Džejms: 5.395 pogodaka više iz igre nego sa linije slobodnih bacanja

Majkl Džordan: 5.590 pogodaka više iz igre nego sa linije slobodnih bacanja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime