Putovanje kroz Manilu do Kobijeve kuće (FOTO)

5
FOTO: Meridian sport

Janko Simic Manila 2

Manila je verovarno jedan od najkompleksnijih gradova na svetu. Međutim, ono što spaja ovaj poprilično raznoliki grad jeste – ljubav prema košarci.

Prestonica Filipina najslikovitije izgleda kao puzla čiji su delovi prosto nabacani na jednu gomilu. U jednom trenutku grad je omeđen neboderima i velikim tržnim centrima, da bi nakon samo nekoliko koraka okolina poprimila drugačiji oblik. Smeće po trotoarima, mostovi ispod kojih spavaju ljudi i neprijatan miris su redovna pojava.

Slično je i sa ljudima koji se sreću na ulici, od srdačnih osmeha i naklona glavom, do skitnica po ulicama koji odmeravaju prolaznike od glave do pete.

WhatsApp Image 2023 08 29 at 08.57.22

Jedina stvar koja spaja čitav grad je ljubav prema košarci. Košarka je u ovoj azijskoj zemlji broj jedan sport. Dresovi omljenih igrača, naročito iz domaće PBA lige, česta su pojava na ulicama Manile.

PBA liga rađena je po uzoru na NBA, pa je jasno ko u ovoj konstalaciji snaga preuzima primat. NBA zvezde zauzimaju posebno mesto u srcima Filipinaca, naročito igrači Lejkersa.

Upravo je legenda Los Anđeles Lejkersa – Kobi Brajant poseban vid inspiracije Filipincima.

U njegovu čast podignuta je hala, pod nazivom “Kobijeva kuća“.

f8505400 8c44 4ec6 8957 ddd94e37823c
FOTO: Meridian sport

Kobi Brajant je u više navrata dolazio na Filipine, gde je uvek imao hiljade obožavalaca oko sebe kako bi kročio na tlo ove zemlje.

Nažalost, Kobi nije stigao da poseti svoju kuću u Manili. Sportska dvorana u Valencuela sitiju otvorena je dan pred njegovu tragičnu smrt.

Vest o smrti Kobija Brajanta i njegove ćerke Đine, slomila je srca Filipinica, koji se su se nadali da će ih bar još jednom videti i na dar im pokloniti dvoranu.

WhatsApp Image 2023 08 29 at 09.01.10
FOTO: Meridian sport

“Jako sam tužan bio kada je Kobi umro, on je jedan od najboljih igrača ikada. Nadao sam se da ću ga videti ovde. Zbog svoje igre i mentaliteta nam je bio idol”, rekao nam je momak koji je sa loptom pod rukom napustio halu.

Valencuela siti je poznat pod nadimcima grad discipline i živopisan grad, pa ne treba da čudi zašto je baš ovde nikla Kobijeva kuća.

Filipinci možda nisu videli Kobija Brajanta, ali je pre otvaranja teren posetio nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa – Lamar Odom, što se i dan danas pamti u ovom delu Manile.

0bb027f6 5984 4b0a aeb1 02c89acc50e2
FOTO: Meridian sport

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

5 KOMENTARA

  1. Velicanstveno!Kobi je legenda koja zasluzuje svo to obozavanje i divljenje,ali nisam znao da je na Filipinima ,u Manili otvorena dvorana za kosarku posvecena Kobiju!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime