Direktor Evrolige saopštio loše vesti po Crvenu zvezdu Meridianbet

2
Fakundo Kampaco (Campazzo)
Facundo Campazzo (L) and Nebojsa Covic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and AS Monaco at Aleksandar Nikolic Hall on January 12, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Maršal Glikman, izvršni direktor Evrolige, pojasnio je situaciju u kojoj se nalazi Fakundo Kampaco.

Kampaco je krajem decembra došao u KK Crvena zvezda Meridianbet, ali još nije registrovan zbog zabrane koju imaju crveno-beli sve do kraja februara.

Uložila je Crvena zvezda Meridianbet žalbu, očekuje se odgovor Evrolige na istu, ali, ako je suditi po intervjuu Glikmana objavljenom 17. januara, od iste se ne može mnogo očekivati.

Iako je Glikman imao ovlašćenje da amnestira odluku, on je naglasio da je njegov krajnji cilj da donese najbolje odluke za sve aktere.

“To je veliki korak napred, što postoji udruženje igrača. Onda se pojavio okvirni sporazum. Jedno od najvećih pitanja za igrače, iz vrlo dobrog razloga, bilo je: ‘Moramo da budemo plaćeni, i treba da budemo plaćeni na vreme.’ Dakle, to je jedna od nekoliko tema koje se obrađuju u okvirnom sporazumu. Kao što znate, igrači nisu bili plaćeni na vreme. Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja koja je uradila duboke istrage. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, ali mi nismo uključeni. Oni su nezavisni, oni su zaista nezavisni. Oni su grupa od tri advokata koji nemaju ‘prtljag’ i nemaju direktne veze sa košarkom”, rekao je Glikman za “Basket Njuz” i osvrnuo se na razloga kazne:

“Tako su došli do zaključka da klub ne izlazi sa nekim informacijama koje su bile neophodne. U međuvremenu su mogli da registruju igrače koje inače ne bi mogli da registruju, što im je potencijalno dalo konkurentsku prednost koju inače ne bi imali. Znate reč ‘amnestija’. Jedino ovlašćenje koja imam kao izvršni direktor je amnestija. Amnestija znači da činite da cela stvar nestane kao da se nikada nije ni dogodila. To je ono što to znači”.

https://twitter.com/LjubomirovicM/status/1615337081022070784

Glikman je izjavio da je direktno komunicirao sa Kampacom, ali na kraju nije mogao da mu pomogne.

“Poslao mi je veoma lep mejl. Bio je veoma ljubazan i veoma prijatan, a ja sam mu poslao prilično dugačak mejl sa objašnjenjem situacije. Lično se osećam veoma loše zbog Kampaca. Očigledno, svi bismo voleli da je na terenu. To nije pitanje. Direktno sam razgovarao sa njim”, podvukao je jedan od glavnih ljudi evropske košarke.

Čovićeva burna konferencija – o Saviću, Glikmanu, Kampacu, Partizanu | KK Crvena Zvezda Meridianbet

O Kampacu i ljubavi koju Argentinci dobijaju od navijača Zvezde govorio je za Merididan sport i Luka Vildosa:

2 KOMENTARA

  1. Ви сте обични преваранти! Правила важе за све само не за ултра богате клубове! А знамо и да су све то урадили клијенти највећег г од менаџера ткзв мишка. Све је урађено по налогу Реала зарад освете бившем играчу. Надајмо се да ћемо се сусрети у осмини финала!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime