Kako protiv Popoviča i domaćeg terena: Denver traži način za pobedu u San Antoniju

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

I predviđalo se da će serija koju igraju San Antonio i Denver biti teška i neizvesna, što se i potvrdilo na prve dve utakmice  sa malom razlikom u odnosu na ono šta se očekivalo.

Da ne beše motivišućeg tajm-auta Majkla Melouna i odgovora koji je dobio pre svega od to dana očajnog Džamala Mareja, serija bi krenula potpuno neočekivano. Radi se naime, od dve od tri najbolje ekipe na domaćem terenu. Porazi koje su i Teksašani, a i ekipa iz Kolorada ove sezone doživeli pred svojim navijačima su bili veoma malobrojni, pa je lako bilo zaklučiti da će prevagu u seriji odneti ona utakmica više koju je Denver trebalo da odigra u Pepsi centru.

NBA: Denver preživeo, od ,,čišćenja“ nema ništa!

Nikola Jokić i ostali doduše, to mogu i dalje, ali sada moraju da povrate izgubljenu prednost. San Antonio je našao načina da pobedi u prvoj utakmici, a zamalo je to učinio i u drugoj u kojoj je vodio i sa devetnaest razlike. No, Denver se trgao i upisao prvu plej-of pobedu posle šest godina i skinuo veliki teret sa pleća.

Majkl Meloun je svoje košarkaše morao da pripremi na ono što ih očekuje u Teksasu, a to je suočavanje sa publikom koja ih nije videla da pobeđuju još od marta 2012. godine. Iskustvo svakako nije na strani Grumenova, budući da je većina igrača tek prošle nedelje omirisala ,,barut” NBA plej-ofa. Sa druge strane, čeka ih ekipa koja je u doigravanju uzastopno već dvadeset i dve godine.

Denver mora da bude mnogo precizniji nego u prve dve utakmice

Denver će svakako morati da popravi šut. To se ne odnosi samo na Mareja, već i na većunu ostalih, što i jeste razlog gubitka prve utakmice i ,,na mišiće” dobijene druge. Odbrana mora da ostane na nivou i ona je dobro obavila posao protiv Oldridža i Derozana u prvoj utakmici, ali je i u drugoj bolje funkcionisala braneći prostor i igru u blizini svog koša. To ne važi za čuvanje košarkaša na spoljnim pozicijama, pogotovo Vajta koji je u oba meča bio jedan od najboljih u svom timu.

Denver u stilu ,,kako smo se nadali, dobro smo se udali“: Prvi plej-of protivnik je San Antonio

Denver treba da izbaci San Antonio iz komforne zone koju su stekli time što je sada dovoljno da ne izgube kod kuće. Greg Popovič i njegovi košarkaši su u ligaškom delu sezone izgubili devet, a pobedili u trideset i dve utakmice. U principu, Denver mora bar jednu od tri koje mu slede da pretbori u pobedu, a da na svom parketu ne izgubi nijednu.

Pitanje kakvoj će se ideji u odbrani prikloniti Meloun: da nastavi sa posebnim čuvanjem Oldridža i Derozana ili da im manje-više dopusti njihov učinak, a da se skoncentriše na sužavanje prostora igračima iz drugog plana. Takođe je jasno da Nikola Jokić mora da ima svoj doprinos u ubačenim poenima, pogotovo u slučaju ako neko od saigrača ne bude imao svoje šutersko veče.

Treba reći i to da je Denver do sada pet puta igrao sa San Antoniom u prvoj rundi i da je samo jednom prošao dalje. Usamljeni slučaj se dogodio u sezoni 1984/85, kada su Grumenovi izgubili tek od Lejkersa u finalu Zapada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime