Kakav to “novi sport” predlaže sarkastični Greg Popovič?

0
Greg Popovič-nikola jokic-pohvala-dušan ivković-željko obradović
Popovič trener sa najviše pobeda u istoriji NBA lige!(FOTO: Boris Streubel/Bongarts/Getty Images)

Trener San Antonija Greg Popovič želi svima da stavi do znanja da mu se ne sviđa pravac u kojem se tokom poslednjih nekoliko godina kreće moderna NBA liga. Tačnije, reč je o sve većoj popularnosti šuta za tri poena, što je navelo Popa da u svom prepoznatljivom stilu predloži novi sport – „basketfun“.

Petostruki NBA šampion sa Sparsima ocenjuje da u NBA šampionatu više nema mnogo timova koji igraju čvršće ili, preciznije – onih koji „praše dupeta“, a kao najveći razlog za to ističe to što sve veći broj franšiza počinje najviše da se oslanja na šut van linije za tri poena.

nba baner

Međutim, Popovič, koji je u tri navrata proglašavan za najboljeg trenera u ligi, ocenjuje da je neophodno prilagoditi se na takvu „filozofiju“, bez obzira na to što je već po ko zna koji put istakao da mu se ista ne sviđa.

„Tako je kako je. Morate da shvatite analitiku i suočite se s tim“, poručio je 69-godišnji trener iz Indijane, a potom na sarkastičan način predložio da se uvede novi sport koji bi se zvao „basketfun“, a koji bi uključivao i šut za četiri poena, što je Pop nazvao „još većim cirkusom“.

KLADI SE NA MEČEVE U NBA LIGI!

„Rekao sam to i ranije, nadam se da ćemo dobiti još veći cirkus u kojem ćemo dobiti i liniju za četiri poena, jer, u tom slučaju bi se sve dobro zabavili. Onda bi to trebalo da bude neki drugi sport. Morali da smislimo novo ime. Ovo sada je ’basketfun’. To nije košarka“, predložio je ironični Popovič.

aba liga

San Antonio je osvojio pet titula u istoriji franšize, a svih pet je delo Grega Popoviča koji se u organizaciji iz Teksasa nalazi već 22 godine.

Sparsi nisu sjajno ušli u novu sezonu nakon trejda sa Torontom u kojem su izgubili Kavaja Lenarda i Denija Grina, a dobili Demara Derozana i Jakoba Poltla, ali još uvek se nalaze među prvih osam i imaju isti broj pobeda kao dva tima iz Los Anđelesa, Lejkersi i Klipersi, uz poraz više.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime