“Jokić je mešavina Birda, Medžika, Lebrona i Hakima”

1
Nikola Jokić-SImon
(FOTO: AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić dokazao je svojim kritičarima da su u krivu i pokazao da je najbolji igrač na planeti, čega su sada svesni američki mediji.

Srpski košarkaš pruža nestvarne partije u plej-ofu i za sada nema sumnje ko je najbolji igrač ovogodišnjeg doigravanja.

Upravo na ovu činjenicu je pažnju skrenuo američki novinar Džef Zigilt u svom tekstu za “USA Today”.

“Nikola Jokić se vuče gore dole po terenu i napada kao iscrpljeni los. Ipak, ne umara se kao da je grbavi kit. Njegove piruete, njegov rad nogama poput baletana, šutevi sa delikatnom preciznošću slikara, oči lovca i laka ruka mađioničara…”, navodi se u tekstu.

Uporedio je Somborca sa brojnim velikanima igre pod obručima.

On je ultra talentovan i nadaren, unikatan igrač koji je kao mešavina Lerija Birda, Medžika Džonsona, Arvidasa Sabonisa i Bila Voltona pre povreda, Hakima Olajdžuvona i naravno Lebrona Džejmsa. Jokić nije osvojio svoju treću MVP titulu, ali je bez debate najbolji igrač u plejofu”, piše dalje Džef Ziglit.

“Jokić je talentovan napadač, ali na njegov unikatan način. On će šutirati duge dvojke i trojke sa velikim lukom. Nije pravilno reći da su to skok šutevi, jer se on ne diže sa zemlje. To je deo kada ga upoređujem sa Birdom. Timovi bi mu radije dali da igra van reketa jer koliko god da je njegov šut dobar, igra u rkeetu je prava umetnost i teško ga je braniti. Rad nogama podseća na Olajdžuvona kada defanzivci moraju da čitaju njegove finte i uvek je u prednosti nad njima. Kombinacija finese i snage ostavlja defanzivce bespomoćne protiv njegovih poteza”, navodi Ziglit.

Bilo je reči i o Jokićevim skakačkim sposobnostima.

“Možda se Jokić odrazi samo desetak santimetara kada skoči. Možda. Ali koristi svoju veličinu, dužinu i snagu da napravi sebi prostor. Izjednačen je sa Entonijem Dejvisom sa najviše skokova u ovom pejofu, a tokom regularne sezone je bio drugi skakač lige. Tokom plejofa Jokić je uhvatio 20 odsto promašenih šuteva“, naveo je američki novinar.

Za kraj pojasnio je u kojim segmentima igre podseća na Lebrona Džejmsa i Medžika Džonsona.

“NBA je imala mnoge visoke igrače koji dobro dodaju, Sabonisa i Voltona. Jokić je bolji od obojice zbog svoje vizije i nbeverovatnog asortimana pasova. Tu ga poredim sa Medžikom. Pomislite da ima oči na leđima, pitate se kako je uspeo da ima takav pas? Baš kao i sa Medžikom! Jokić vidi stvari koje drugi igrači ne vide i u dva meča sa Lejkersima imao je 26 asistencija. On može da te pobedi poenima, ali i pasovima. Tu ga poredim sa Lebronom Džejmsom. A uz to je i radnik, pošto je tokom regularne sezone prosečno igrao 33,7 minuta, a sada je na 38,4 minuta po meču u plejofu”, završio je Ziglit.

Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime