Igor Rakočević: Svi u Savezu očekujemo da Jokić zaigra za Srbiju u Kini

igor-rakocevic-napustio-kss-igor rakočević-podkast-ajron mejdeni
Rakočević je imao šta da kaže (FOTO: Starsport)

Proslavljeni srpski košarkaš i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević tvrdi kako „svi u Savezu“ očekuju i nadaju se da će lider Denvera i trenutno jedan od najboljih igrača u NBA ligi, Nikola Jokić, zaigrati za reprezentaciju na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

Orlovi se nisu proslavili u kvalifikacijama za Svetskog prvenstvo pošto su plasman na najveće planetarno košarkaško takmičenje obezbedili tek u poslednjem kolu protiv Izraela u Pioniru, ali to i ne treba toliko da čudi uzimajući u obzir komplikovan i razarajući sistem takmičenja, odnosno činjenicu da je selektor Đorđević praktično u svakom „prozoru“ morao da kombinuje sa znatno izmenjenim sastavima.

Igor Rakočević: Svi u Savezu očekujemo da Jokić zaigra za Srbiju u Kini

Međutim, uprkos svemu tome, Rakočević, zlatni reprezentativac Jugoslavije iz Indijanapolisa (Mundobasket) i Turske (Eurobasket), navodi da su u Savezu bili ubeđeni da će evropski vicešampion overiti kartu za „revolucionarno“ Svetsko prvenstvo u Kini.

“Ne, nije bilo straha jer smo svi u Savezu, selektor Aleksandar Đorđević i igrači verovali da ćemo na Svetsko prvenstvo. Znali smo koliko imamo kvaliteta, posebno jer se poslednja utakmica igrala kod nas. Sve je prošlo kako treba”, rekao je Rakočević za „Nezavisne novine“.

S druge strane, iako je sve odlučeno u poslednjoj rundi, ukoliko na Mundobasket bude kompletna, Srbija će biti jedna od najjačih reprezentacija na turniru.

Kladi se na novog NBA šampiona i proveri kvote!

“Svi u Savezu se nadamo da će se svi iz NBA odazvati. Igranjem Teodosića, posebno protiv Izraela, se videlo kolika je razlika u kvalitetu naše igre. Zamislite kako bi bilo kad bi se svi pojavili na prozivci. U slučaju da budemo kompletni ili skoro kompletni imamo šanse da napadnemo sve medalje. Prvi favorit svakako su SAD, a posle toga verujem da smo mi”, izjavio je Rakočević, a potom dao kratak odgovor na pitanje da li se očekuje da će u Kini biti i Nikola Jokić, koji igra fantastično u NBA i nedavno je dobio priliku da debituje na All-Star meču:

“Svi u Savezu se nadamo i očekujemo da će Jokić igrati za reprezentaciju.”

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime