Iz Hapoela poručili: Teroristički napad, grčki navijači su opkolili halu

5
AEK navijači FOTO: Guliver images

Hapoel Jerusalim izdao je saopštenje povodom napada na njihove navijače.

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima koji sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić poraženi su u Atini od AEK-a. Međutim, meč jeobeležilo ponašanje grčkih navijača koji su koristili pirotehniku, bacali čvrste predmete i palili izraelske zastave tokom utakmice.

Tim povodom se oglasio i Hapoel.

“Dragi navijači, dešavanja u Atini su ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače koji su došli tamo da podrže svoj tim što godinama i čine. Proverili smo sve što može da se uradi na poluvremenu utakmice i evakuacija navijača Hapoela bila je opcija koja je momentalno odbijena jer su grčki navijači opkolili halu pa je postojala opasnost da budu napadnuti izvan dvorane. Zaustavljanje utakmice je moglo da ima ozbiljnije posledice na šta je menadžment našeg tima upozorio, pa su obavestili obezbeđenje i policiju i taj haos je mogao da dovede do haosa koji bi potencijalno ugrozio ljudske živote. Zbog bezbednosti načih navijača smo odlučili da nastavimo utakmicu uz obećanje policije da se drugi nasilni napad neće dogoditi i ukoliko se bilo šta nastavi hala će biti ispražnjena. Hapoel je zahvalan svakom navijaču koji je došao da podrži tim uprkos teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva koje su zadobili. Klub neće ćutati o ovakvim stvarima i FIBA je već dobila ozbiljnu žalbu. Hvala svakome od vas!”, stoji u saopštenju Hapoela.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Trenutno je 1-1 u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice u FIBA Ligi šampiona.

Bonus video:

5 KOMENTARA

  1. Jako ozbiljni napadi grckih navijaca na izraelske prilicno zabrinjavaju i donose potencijalnu opasnost za sve ljudske zivote,tome FiBa treba da se posebno posveti!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime