Filadelfija nastavlja sa rekordima i u plej-ofu

ben-simons
Gde će Simons nastaviti karijeru? (Photo by Mitchell Leff/Getty Images)

Nema sumnje da bi pre početka sezone Filadelfija prihvatila svaku ponudu koja bi uključivala plasman ispred Lebronovog Klivlenda, a možda čak i onu koja bi Kralja dovela u klub koji je proslavio čuveni Džulijus Irving, poznatiji pod nadimkom Doktor Džej.

Sada bi, međutim, papir sa takvom ponudom na stolu odležao neko vreme. Naime, Filadelfija je tokom sezone zaslužila da bude treća na Istoku, a i pitanje je da li bi ovom timu uopšte bio potreban Lebron Džejms. ,,Proces” o kome se toliko govorilo je izgleda završen i sada je na redu ubiranje plodova.

Spremite se za plej-of: 10 najboljih partija u regularnoj NBA sezoni

S obzirom da ekipe u Istočnoj NBA konferenciji ni izbliza nisu takav bauk kao neke na Zapadu, možda nije neopravdano očekivati ekipu Breta Brauna daleko u ovogodišnjem plej-ofu. Filadelfija se u doigravanju našla prvi put posle 2012. godine i nekoliko očajnih sezona, a visoka startna pozicija je osigurana postavljanjem novog klupskog rekorda od šesnaest uzastopnih pobeda. Sa druge strane, NBA plej-of se toliko razlikuje od ligaškog dela sezone, da ponekad izgleda kao da je u pitanju sasvim drugi sport.

Inače, Filadelfija ove sezone ostvarila samo tri pobede manje nego u kompletne tri prethodne, a od trećeg februara je od 32 utakmice izgubila samo pet!

Ključno pitanje za svakog od kandidata za NBA prsten

Mnogo toga je na strani ovog mladog tima zbog čega se ne bi trebalo iznenaditi ako ga vidimo čak i u finalu konferencije. Pre svega, to je potpuni nedostatak pritiska, jer je osnovni cilj već ostvaren. Druga stvar je odlična forma koja je postignuta u najboljem mogućem trenutku.

Filadelfija nema previše težak put do finala Istočne konferencije

Nije beznačajno ni to što se pre eventualnog finala Siksersi ne mogu sastati sa Torontom ili Klivlendom, dok je Boston veoma oslabljen. Takođe je već prvi duel sa Majamijem na videlo izneo neke stvari u korist optimistične prognoze. Ispostavilo se da Filadelfija ima dovoljno ,,baruta” i bez povređenog Džoela Embida, čime je centar dobio još vremena za oporavak, kao i da će zaustavljanje Bena Simonsa možda ići znatno teže nego što se mislilo računajući na njegovo neiskustvo u ovakvoj vrsti iskušenja.

Računalo se da najveći kandidat za novajliju godine možda bude ,,impresioniran” debijem u plej-ofu, što u stvari važi za ceo sastav. Simons je međutim nastavio u tirmu u kojem je igrao čitave sezone, a do novog tripl-dabla mu je nedostajao samo jedan skok. Na visini zadatka je bio ceo sastav čije se neiskustvo igranja u post-sezoni uopšte nije primetilo.

Filadelfija je favorit i u drugom susretu sa Majamijem, a kvote možete pogledati ovde

Čak ni dvostruki NBA šampion, trener Majamija Erik Spelstra nije uspeo da poremeti igru domaćina koji je sa 18 ubačenih trojki postavio rekord franšize u plej-of utakmici.

Džoel Embid možda neće igrati ni u drugom meču, a ako njegovi saigrači ponovo pokažu da bez njega mogu da izađu na kraj sa Majamijem, možda ga Bret poštedi napora u čitavoj seriji. Niska postava je zaslužna za odličnu igru u drugom poluvremenu prvog susreta, što znači da Filadelfija ima kvalitet da se prilagodi svakoj situaciji. Povratkom prvog centra na teren, mogućnosti prilagođavanja na protivnika će samo porasti, a time i šanse u doigravanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime