Vlasnici šampionskog NBA tima ulažu u esports ekipu

7
esports-san-antonio-spars
Vlasnici šampionskog NBA tima ulažu u esports ekipu (FOTO: RUR)

Vlasnici NBA franšize San Antonio Spurs, Spurs Sports & Entertainment, investiraju u Tribe Gaming.

Tribe Gaming je organizacija koja se takmiči u mobilnim esportovima i osnovana je 2017. godine u San Antoniju, Teksas. Osnivač ekipe je rekao da će ovaj potez otvoriti mnoge mogućnosti za saradnju sa kompanijom za sport i zabavu, i pomoći im da dominiraju u svetu mobilnog esportsa.

Spurs Sports iza sebe ima nekoliko decenija uspeha u tradicionalnom sportu i predstavnici Tribe Gaming-a veruju da će ovo pomoći gejming organizaciji da dostigne nove visine.

U teksašku ekipu su već uložili NBA igrač Charlotte Hornets-a Gordon Hejvord, veteran gejminga na mobilnim telefonima Kristian Segerstejl, WWE rvač Klaudio Kastagnjoli i drugi. Organizacija trenutno ima pet timova koji se takmiče u igrama Brawl Stars, CoD: Mobile, Clash Royale, League of Legends: Wild Rift i Clash of Clans.

Pored esports ekipa, deo organizacije je i 18 kreatora sadržaja. Tribe je ne tako davno objavio i da su sklopili partnerstvo sa Elgato brendom koji dizajnira periferije za PC kao što su kamere, osvetljenje i mikrofoni. Sve što jednom jutuberu treba.

RUR/Meridian

Djole95 će predstavljati Srbiju na Nacionalnom Kupu u Ukrajini

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Kuzmanović: Optužili su me da sam sina ubacio u reprezentaciju! | Sport Fokus S1EP15

 
 

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime