Loše vesti za Francusku pred Mundobasket – ništa od Embida

1
džoel-embid-boston-filadelfija
Boston "razneo" Filadelfiju! (FOTO: Sarah Stier/Getty Images)

Selektor Francuske Vensan Kole je potvrdio da su veoama male šanse da će Džoel Embid igrati za “Galske petlove” na predstojećem Mundobasketu.

Selekcija Francuske biće jedan od glavnih favorita na predstojećem Mundobasketu koji se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Ipak, u pohod na zlato moraće da krene bez velikog pojačanja koje je bilo najavljeno još prošlog leta. Danas je održan žreb i Francuska je u grupi H sa Libanom, Letonijom i Kanadom.

Kole je istakao da su male šanse da Embid igra na predstojećem Mundobasketu, ali ne i u narednim godinama.

“Džoel Embid još nije doneo konačnu odluku ali su mali izgledi da će igrati za reprezentaciju ovog leta. To ne menja činjenicu da bi mogao da igra za nas godinu dana kasnije. Ovog leta se ženi, a svadba baš pada u nezgodnom trenutku, usred priprema. Imaće dovoljno vremena da donese konačnu odluku za naredno leto a i nama će biti potrebno vremena za određene procedure u FIBA”, rekao je Kole.

Momak rođen u Kamerunu ima još i francusko te američko državljanstvo, a glavni cilj je spremiti ga da zaigra za Francusku na Olimpijskim igrama u Parizu gde će Francuzi krenuti u pohod na osvajanje zlata.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime