Denver sve bolji: Serija pobeda u Pepsi centru se nastavlja?

Denver ima novog generalnog menadžera (FOTO: Ronald Cortes/Getty Images)

Kao što je bilo za očekivati da Milvoki reaguje posle poraza od Bostona, tako i Denver mora da očekuje da će Portland u drugu utakmicu izaći mnogo spremniji nego u prvoj.

Umor je i dalje veliki faktor za Grumenove, videlo se to i po ,,štednji” koju je Nikola Jokić sebi priuštio u odbrani. Centar Denvera je loše branio pikenrol, ali je krajnji rezultat opravdao takvu ,,žrtvu” bez razlike da li je ona posledica umora, nepažnje ili taktičke odluke. Već posle prve utakmice je jasno da Portland neće imati rešenje za Jokića, pogotovo za njegovu igru bliže košu.

Denver ili Portland jednako je Jokić ili Lilard?

To će biti još i teže jer osovina Jokić – Marej funkcioniše sve bolje, zahvaljući sve boljim igrama beka Denvera. Moguće je da gostujući trener Stots i ne bude tražio rešenje da ukrade pobedu, tako što će pokušavati da za samo dva dana izađe sa nekom ,,kremen” odbranom. Očigledno je da su Jokić i Marej ponovo uspostavili vezu na terenu i da kako vreme odmiče, mogu biti samo bolji. Doduše, Nikola Jokić nije ni prestajao da pruža maksimum, ali je zato plejmejker počeo da liči na sebe iz onih trenutaka kada ne može niko da ga zaustavi.

Uz to, Marej je izgubio samo jednu lotu i to kada se Bizli okliznuo.

Denver će svejedno morati da bude bolji u odbrani

Ako Portland i uspe da smanji vreme za koje će lopta biti kod Jokića, treba očekivati da dobrom igrom istupi neko od igrača koji su se primirili u poslednjih par mečeva kao što su Kreg, Moris ili Bizli.

Najbolje kvote za NBA mečeve se nalaze ovde

Majkl Meloun zna od koga njegovom timu preti najveća opasnost. Demijan Lilard je ubacio trideset i devet poena u prvoj utakmici i vrlo je verovatno da će se u drugoj zaustaviti na još većoj kvoti. Ovo je i njegov plej-of i on je glavna snaga svog tima. Meloun bi možda mogao da žrtvuje Harisa ili čak Krega (što je manje verovatno) na čuvanje Lilarda, ali bi možda u tom slučaju plus i minus bili nesrzamerni, odnosno utrošena energija ne bi dala baš veliki povrat.

On čak ima i obavezu da šutira daleko najviše u svom timu, jer osim Mekoluma, to niko drugi u portlandu i ne radi u meri opasnijoj po Denver.

Očekujmo Portland bolji u šutu i Denver bolji u odbrani, i najverovatniju odbranu domaćeg parketa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime