ZADOVOLJSTVO, PA PORUKA ZVEZDAŠIMA: Radonjić predočio plan za neobičan period koji čeka crveno-bele!

1
dejan radonjić-crvena zvezda-budućnost
Panatinaikos sutra potpisuje Radonjića! (FOTO: ABA liga)

Uspela je ekipa Crvene zvezde da ligaški deo ABA lige završi na pobednički način. Pala je ekipa Igokee u Pioniru čime je trener Dejan Radonjić bio zadovoljan.

Naglasio je trener crveno-belih da je igra njegovih košarkaša bila veoma korektna. Sledi sada pauza za Zvezdu nakon paklenog ritma utakmica.

– S ozbirom na ukupnu situaciju i sve ono što smo tokom godine prošli, rekao bih da smo odigrali solidan meč. Bili smo dobro skoncentrisani, bilo je pojedinih intervala iznad očekivanja s ozbirom na trenutak u kojem se nalazimo. Preostaje nam da se okrenemo periodu koji je ispred nas. Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti.

Veoma je atipično da u sred sezone bilo koja ekipa ima pauzu od mesec dana što je baš scenario koji čeka Zvezdu.

– Posle 62 meča ulazimo u fazu u kojoj moramo da uradimo najbolje što možemo i da nećemo biti na zadovoljavajućem nivou. Ovo je period totalno kontra od svega i treba samo da pokušamo da uradimo najbolje što možemo da budemo u najboljem mogućem stanju. Verovatno pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, jer nikada nismo bili u takvoj situaciji. Ne znam ni kada je tačan datum, videćemo šta će se dešavati ovih dvadesetak dana. Opreznost se povećava, mobilizacija mora da bude maksimalna, da uradimo najviše što možemo, da budemo svesni da nećemo biti dobri i da tako uđemo u seriju i vidimo šta može da se napravi.

dejan radonjić-cirbes-crvena zvezda
Radonjić je otkrio plan Zvezde za dalje!
(FOTO: Starsport)

Kako je pauza veoma velika trebaće izabranicima Dejana Radonjića i neki prijateljski meč kako bi ostali u formi i spremno dočekali izazove u finišu ABA lige.

– S ozbirom na dužinu pauze, ne znamo tačno ni koliko je, sigurno da je neophodno da imamo neku utakmicu. Adrenalin, priprema i pristup neće biti kao do sada, ali su nam ti mečevi neophodni. U polufinalu nas čeka ekipa koja će biti u takmičarskom ritmu. Da ne pričam o formi. To bi bilo iluzorno. Datum polufinala zavisi od Evrokupa, pa od preliminarne faze plej-ofa. Može da se desi da saznamo na 10 dana do utakmice.

Pored već povređenih Branka Lazića i Maika Cirbesa u civilu pored klupe je meč pratio i Ognjen Dobrić.

– Reč je o lakšoj povredi, ali imali smo toliko situacija da na kraju odsustvuju daleko duže od očekivanog. Treba biti oprezan. Adaptirali smo se, stvari su se menjale u hodu. Nadam se da ćemo ih imati što pre u nekom dobrom fizičkom stanju, pre Lazića nego Cirbesa. Nadam se i Dobriću za nekoliko dana. Za njega je bilo prvog avgusta da će trenirati od petog, pa nije uradio nijedan trening na pripremama.

Za kraj, Radonjić je imao poruku za crveno-belu javnost da klub radio veoma ozbiljno i da je plan spreman uprkos velikoj pauzi koja će zadesiti košarkaše.

– Pokušaćemo da napravimo modifikacije koje budu bile potrebne. Ostaje da se vidi da li možemo da nađemo kontronle mečeve i u odnosu na to dodatno se podignemo i da uradimo sve što možemo da što spremniji dođemo do tih mečeva. Plan je tu, krenuli smo već da ga sprovodimo – zaključio je trener crveno-belih.

ZVEZDA RUTINSKI ZA KRAJ: Rafalna paljba crveno-belih srušila Igokeu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:  Dejan Nedić: „Neuhvatljiv“ tandem, VAR tehnologija, Feliks Brih… | Sport Fokus Podcast EP45

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime