Dario Šarić: Bio bih bolji da nisam igrao za Hrvatsku!

Hrvatski košarkap Dario Šarić žali što sa Cibonom zbog finansija nije igrao Evroligu (PHOTO: Lars Baron/Getty Images)

U situaciji kada NBA timovi brane reprezentativcima da previše pažnje posvećuju nacionalnim timovima, Hrvat ima zanimljivu izjavu. Dario Šarić, košarkaš Filadelfije, misli da bi danas bio bolji igrač da je propuštao neke obaveze u državnom timu.

Košarkaš iz Šibenika, koji je punu afirmaciju stekao u Ciboni, u razgovoru za američke medije pričao je o svojoj karijeri. Navijači iz Srbije se dobro sećaju njegovih nastupa za Cibonu, kada je timu iz Zagreba na F4 u Beogradu doneo ABA titulu.

ŠTA VEČERAS STAVLJAŠ NA TIKET?

Usledio je nakon toga prelazak u EFES , gde je Šarić proveo naredne dve godine. Beležio je odlične partije u Evroligi, a već tada je bio izabran na draftu. Orlando ga je birao 2014. godine, kao 12 pika u prvoj rundi i odmah su ga prosledili Filadelfiji za Elfrida Pejtona.

Hrvatski košarkaš je tokom prethodne dve sezone odigrao skoro 170 mečeva u najjačoj ligi na svetu. Njegove brojke su sjajne, u plejofu je prosečno beležio 17.2 poena na deset mečeva. U regularnom delu je bio nešto slabiji, ali je izuzetno bitan šraf u timu iz Filadelfije.

Sa reprezentacijom je bio šampion Evrope do 16 i do 18 godina, ali u seniorskoj kategoriji nije bilo odličja. Učestvovao je na tri Evropska prvenstva, na jednom Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama. Sećamo se, tada je Srbija eliminisala Darija i ekipu.

’’Mnogo mi znači što igram za reprezenteciju. Ali, nije lako, ponekad vam se u glavi javi misao da ste mogli biti bolji. Da sam imao više vremena da radim sam, da se usavršim, bio bih na višem nivou. Prethodnih 5-6 godina sam u nacionalnom timu.’’, rekao je Šarić.

FILADELFIJA OSVAJA ISTOK?

Momak koji je u debitantskoj sezoni završio kao drugi u izboru za najboljeg rukija i sad igra dobro. Ove sezone je na šest mečeva prosečno beležio 12 poena, blizu 8 skokova i 2,5 asistencije. Filadelfija ima skor 3-3 na početku nove sezone.

’’Uživam kada sam sa nacionalnim timom. Uživam da se družim i da igram sa tim momcima. Nije mi lako, jer moram da donesem odluku. Znači mi kada predstavljam svoju zemlju.’’, istakao je Šarić, čiji su se roditelji Predrag i Veselinka takođe bavili košarkom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime