“Najbolje što Srbija ima je u Partizanu”

2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Lijetkabelisa Nenad Čanak govorio je o litvanskoj košarci i igrama Partizana u Evroligi.

Čanak je na početku razgovora uporedio košarku u Srbiji i Litvaniji i istakao da je potonja prava “Košarkaška zemlja”.

“Meni je stvarno izuzetno zadovoljstvo što sam u Litvaniji, to je košarkšaka zemlja. Za razliku od onoga kod nas, ovde je košarka jedini sport i svi se u nju razumeju. Imama osećaj da su je svi u nekom trenutku trenirali. Neko je uspeo da postane igrač, neko ne, ali kad god pričaš sa ljudima čuješ da su trenirali, da prate i razumeju košarku. Nema drugih sportova, deca ne odlaze na druge sportove, dobro – fudbal je fudbal, ali talenti se ne rasipaju na odbojku, rukomet, vaterpolo”, rekao je Čanak za “Sportal”.

Potom se osvrnuo i na zamerke navijača Partizana kako okosnicu crno-belih čine stranci, sa čim on nije saglasan.

“Ako pogledamo spisak svih igrača rođenih 2000. godine i mlađe, mislim da Partizan ima najbolje. Petrušev je u Zvezdi, Marko Pecarski se budi polako, pitanje je kako će se dalje odvijati stvari u njegovoj karijeri. Od mlađih je tu Nikola Jović, koji je u NBA ligi, Đurišić koji je NBA prospekt, nema mladih igrača koji bi zadovoljili kriterijum igranja u Partizanu, ne vidim druge koji bi mogli da budu tu, a da već nisu. Smailagić, Trifunović, Koprivica… To je najbolje što Srbija ima u tom godištu”, smatra bivši trener Partizana.

Nekada je Srbiaj bila veliki rasadnik talenata a danas…

“Imamo problem što je danas decu teško naterati da se žrtvuju. Vrhunski sport zahteva stvarno i vrhunsku žrtvu. To je i trening, to je i ishrana, način života, pogotovo danas kada nema mesta za improvizaciju. E sad, ko je spreman za to? Nema ih mnogo…

Bivši trener Partizana je prošlog petka prisusutvovao utakmici crno-belih protiv Žalgirisa, gde su izabranici Željka Obradovića slavili sa 88:74 i tako povećali šanse za plasman u top 8.

“Svaka utakmica u Partizanu se igra na pobedu, pogotovo kad je Željko trener. Prema onome što sam video sa strane, atmosfera je izuzetna. Kažem kako to izgleda sa strane, ja sam bio na treningu, ali poznajući taj ceo staf, ljude oko kluba koji pričaju da je amofsera izvanredna, nemam razloga da im ne verujem”, i nastavio.

“Mislim da je Partizan ozbiljan kandidat za TOP 8, a kad uđeš u TOP 8… možemo se videti ponovo u maju u Kaunasu”, zaključio je Nenad Čanak.

Bonus video:

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime