Bogdan Dragović: Srbija može do medalje na Olimpijskim igrama!

Gost Meridianove emisije Tipovanje sa poznatima je bio Bogdan Dragović, svetski šampion i MVP 3x3 turnira održanog u Pekingu. Sa njim smo popričali o karijeri a Bogdana pored 3x3 turnira možete gledati i u dresu Beovuka na košarkaškim parketima.

Gost Meridianove emisije Tipovanje sa poznatima je bio Bogdan Dragović, svetski šampion i MVP 3×3 turnira održanog u Pekingu. Sa njim smo popričali o karijeri a Bogdana pored 3×3 turnira možete gledati i u dresu Beovuka na košarkaškim parketima. Bogdan ima i velike planove o Olimpijskim igrama u Tokiju!

Da li su se nakon dve nedelje slegle emocije zbog osvajanja 3×3 turnira u Pekingu i one ludačke trojke za pobedu u poslednjim sekundama? Da li si verovo da možete da osvojite?

Slegle su se i emocije i utisci. Pogledali smo turnir, napravili analizu kao što radimo posle svakog turnira. Poslužila nas je sreća, imali smo i hrabrosti a neko će reći da je bilo tu i znanja pa smo zasluženo osvojili titulu.

Ko će biti novi ABA šampion?

Fenomenalna utakmica u finalu. Savladali ste ekipu Novi Sad Al Vahda, zvanično najbolju ekipu na svetu. Kakva je bila taktika pre utakmice?

Dobro se poznajemo sa ekipom Novog Sada, sa njima smo i trenirali kada smo se pripremali za novu sezonu. Skoro dva meseca smo aktivno trenirali sa njima. Ovo nam je bio četvrti put ove sezone da igramo sa njima. Nismo pravili neku specijalnu taktiku, znali smo šta treba da radimo. Nekoliko puta tokom meča se toga nismo pridržavali pa mogu da se usaglasim da smo lako mogli da izgubimo meč. Naša borbenost je presudila, malo nas je poslužila i sreća. Borili smo se do desetog minuta, praktično je meč bio gotov kada smo mi prvi put poveli.

Organizacija raste iz dana u dan, kakva su tvoja očekivanja sledeće godine?

Moja očekivanja su ove kao i prethodnih godina da damo sve od sebe. Očekujem dobre rezultate jer kada se posvetite i uložite sve što imate, rezultati moraju da dođu. Kao drugi tim na svetu već imamo izborena tri mastersa sledeće sezone. Nama će prioritet biti da se potpuno spremimo i fokusiramo na njih a ako izborimo još neki masters spremićemo se i za njega. Potrebno je da se plasiramo na završni turnir koji smo sada osvojili i da tamo pokažemo igru koja će možda biti i bolja od ovogodišnje.

Pogledaj ponudu NBA mečeva!

Ti si član košarkaškog kluba Beovuk, kluba koji se takmiči u KLS. Kada si i kako odlučio da se oprobaš u basketu 3×3?

Aktivno igram košarku skoro ceo svoj život. Četiri godine sam u Beovuku, tri godine smo u Prvoj ligi. Basketom sam krenuo da se bavim pre nekih 6 ili 7 godina. Prvi turnir mi je bio i tada najjači turnir u Beogradu, u bloku 33. Svi koji prate košarku znaju ponešto o tom turniru. Stvorila se ljubav prema basketu. Razlog je taj što je razmak između sezona sve veći pa da bih ostao u fizičkoj spremi krenuo sam da igram basket preko leta. Kako je u svetu i Srbiji rastao 3×3 basket, tako je rasla i moja ekipa i trenutno smo na vrhu sveta.

Da se prebacimo na košarku. Šta misliš, dokle Beovuk može da ide ove sezone i da li može da bude u prve četiri ekipe?

Ove sezone je sistem takmičenja malo promenjen i u Superligu ide prvih osam ekipa. Ja se nadam da ćemo biti među najboljih osam, a sad, da li ćemo baš biti među četiri…Kostur ekipe se značajno promenio, došli su mladi i neiskusni igrači, malo je ostalo nas iz prethodne sezone i biće potrebno da prođe neko vreme dok se to sve ne ukombinuje.

Pogledaj naredne mečeve u Evroligi!

Olimpijske igre 2020. godine i da li možemo očekivati ekipu Zemun Mastera kao predstavnika u Tokiju.

Od ekipe Zemun Master možete da očekujete da će dati sve od sebe da se nađe u Tokiju a da li ćemo biti tamo zavisi najviše od naših rezultata. Deluje da je to mnogo daleko ali već treba da se razmišlja o tome. Mi razmišljamo, treniramo i idemo korak po korak, stepenik po stepenik. Nadam se da će neko od nas doći u priliku da se o njemu razmišlja kao o članu reprezentacije.

A da li Srbija može do medalje?

Ako se nađe među osam ekipa koje će učestvovati u ovom sportu, verujem da medalja neće izostati.